Statssekretær Lars-Jacob Hiim. Foto: Sindre Haarr

NKF byggesak / NKF plan og miljø

- Det er mange dyktige medarbeidere i departementet, men vi er avhengige av tilbakemeldinger fra kommunene.

Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Lars-Jacob Hiim, åpnet mandag Tromsøkonferansen for plan- og byggesak som i år arrangeres for 20. gang.

170 deltakere fra plan og byggesak er mandag og tirsdag samlet i Tromsø for å høre faglige foredrag og knytte kontakt med kollegaer over hele landet.

Hiim hadde i sin åpningstale fokus på at regjeringen har en ambisjon om at plan- og bygningsloven skal være enkel å bruke.

- Det er mange dyktige medarbeidere i departementet, men vi er avhengige av tilbakemeldinger fra kommunene, sa Hiim til plan- og byggesaksmearbeidere fra hele Norge.

- Plan- og bygningsloven er en prioritet for regjeringen. Vi ønsker å harmonisere plan- og bygningsloven og sektorlover. Vi har nettopp mottatt rapporten fra en forskningsbasert tilnærming til evaluering av plan- og bygningsloven. Når formålet med lovverket er et mer bærekraftig samfunn, er det viktig at vi løfter blikket for å se om lovverket støtter opp om dette, fortsatte Hiim.

Les mer: Fungerer plan- og bygningsloven etter intensjonene?

Statssekretæren satt også fokus på at regjeringen ønsker å fortsette arbeidet med forenkling og tydeliggjøring. Regjeringen ønsker å utvide lokalt handlingsrom i bruk av dispensasjoner og bedre samhandling mellom plan og byggesak gjennom rekkefølgekrav og utbyggingsavtaler.

- Håper at konferansen hjelper dere til å knytte nye kontakter og at den tilfører ny kunnskap om plan, byggesak og tilsyn, avsluttet Hiim.

TOS Forsamling.jpg