Kravspek lansering 2

NKF prosjektstøtte

Fikk du med deg: - Flere kommuner har etterspurt den allerede

Sammen med Husbanken, Difi, og Nelfo har vi nå relansert kravspesifikasjonen for kommunale boliger. Nå kan alle ta den i bruk!

Kravspek lansering 2
F.v.: Sverre Tiltnes (direktør, Bygg21), Anne Gunn T. Mesel (NKF bygg og eiendom og Froland kommune), Marina Gorruso (seniorrådgive, Husbanken), Fredrik Horjen (prosjektleder, NKF prosjektstøtte), Vigdis Sværen (fagsjef næringspolitikk, Nelfo). Foto: Torbjørn Vinje

Torsdag 15. august ble kravspesifikasjonen relansert i Husbanken sine lokaler i Arendal. Det var godt oppmøte og mange hadde også valgt å delta via nettmøte. Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21, ledet seansen.

- Vi er veldig fornøyde med oppmøte og gode ord under lanseringen. Nå begynner arbeidet med å få norske kommuner til å ta dette i bruk, sier prosjektleder i NKF prosjektstøtte, Fredrik Horjen.

Horjen peker på at kommunene bruker mye ressurser på å lage egne kravspesifikasjoner. Leverandørene bruker mye ressurser på å sette seg inn i ulike kravspesifikasjoner når de skal gi tilbud. 

Kravspek lansering 4
Kravspesifikasjonen kan brukes av alle som er opptatt av god bokvalitet, ikke bare kommuner, sier prosjektleder Fredrik Horjen. Foto: Torbjørn Vinje

Kan brukes av alle som er opptatt av god bokvalitet

- Bruk av en standardisert og gjennomarbeidet kravspesifikasjon vil derfor gi effektivisering både for leverandører og bestillere. Kravspesifikasjonen kan brukes av alle som er opptatt av god bokvalitet, ikke bare kommuner, sier Horjen.

Kravspesifikasjonen hjelper deg til å tenke igjennom og stille krav når det gjelder

  • utforming av boligen
  • tilrettelegging for velferdsteknologi
  • bestille miljøriktige og holdbare materialer og løsninger
  • praktiske tips og råd med tanke på uførhet og demens

 

Kravspek lansering.png
Godt oppmøte under lanseringen hos Husbanken. Foto: Torbjørn Vinje.

Endelig et felles rammeverk

Spesifikasjonen vil gi landets kommuner hjelp til å bestille de riktige tekniske løsningene når de bygger nye, eller rehabiliterer kommunale boliger. Boligene vil med dette bli bedre egnet for beboerne, men også for kommunens hjemmetjeneste. Dette vil gi eldre og pleietrengende en enklere og tryggere hverdag. Nelfo har bidratt med innspill til hvordan kommunale boliger kan gjøres mer fleksible ved hjelp av velferdsteknolgi.

– Med dette har vi endelig fått på plass et felles rammeverk for velferdsteknologi i kommunale omsorgsboliger, sier Vigdis Sværen, fagsjef næringspolitikk i Nelfo. Hun var til stede da den reviderte versjonen av boligkravspesifikasjonen ble relansert under Arendalsuka.

– Vi anbefaler alle kommuner å ta spesifikasjonen i bruk når de skal bygge, eller bestille nye kommunale boliger, fremholder Vigdis Sværen