Velforeninger og parkvesenet har anlagt en ny sandstrand ved Fiskåvann til glede for mange. Foto: Sølvi R. Osa

Velforeninger og parkvesenet har anlagt en ny sandstrand ved Fiskåvann til glede for mange. Foto: Sølvi R. Osa

Park og uteområder

70 tonn sand sikrer ny badeplass i populært område

Parkvesenet i Kristiansand kommune har før årets sesong kjørt på plass 70 tonn med sand for å sikre ny badestrand i populært område

På initiativ fra beboerene og velforeninger på Slettheia har parkvesenet anlagt en ny badeplass ved Fiskåvann.

- Vi er strålende fornøyd med å ha fått en badeplass og samlingsplass for oss som bor på Slettheia, sier initiativtaker Sølvi R. Osa. - I helga har det vært masse folk her og badet og kost seg.

Velforeningene i området har fått tillatelse fra grunneier Ekem Carbon til å gjennomføre prosjektet.

- Parkvesenet synes det er et flott initiativ i et område som ikke har egnet badeplass med sandstrand for de minste barna, sier Terje Askildsen, nærmiljøkonsulent i parkvesenet i Kristiansand kommune. - Vi har nå støttet prosjektet med 25.000 kr, og kjørte på 70 tonn sand i forrige uke. Til neste år håper vi å bidra med bord og benker og montere en permanent grill.

Lett tilgjengelig

- Det finnes ingen sandstrender i umiddelbar nærhet til den nye badeplassen ved Fiskåvann. Til nå har det blitt badet fra fjellknauser i små og større tjern og vann i Vågsbygdskauen. Nå er det også lagt til rette med ei grei strand også for de minste barna. Her er det grei atkomst både for sykkel og til fots m/u barnevogn, sier Askildsen.

- Plassen er lett tilgjengelig for både beboere på Slettheia og Karuss. Parkvesenet synes dette var en grei plass, og er glade for å kunne finansiere dette prosjektet, sier Terje Askildsen.

Fortsettelse følger

Kommunalteknikks utsendte kommer til å teste den nye badestranden iløpet av sommeren, og kommer med en live stemningsrapport. Følg med på kommunalteknikk.no

Tips en venn Skriv ut