Nordbotten

NKF bygg og eiendom

Å drive en virksomhet med verdighet

Jobb smartere: Adm. dir i E.C.Dahls Eiendom bygger store mennesker som skaper handling gjennom tillit og professor Ole Jonny Klakegg snakker om forholdet mellom risiko og muligheter i prosjekter.

Nordbotten
Svein Erik Nordbotten, E.C.Dahls Eiendom

Verdibasert ledelse er å bygge store mennesker som skaper handling gjennom tillit.

På årets Jobb smartere 16. - 17. oktober i Trondheim settes det fokus på ledelse av prosjekter, drift og renhold. 

- Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, sier administrerende direktør i E.C.Dahls Eiendom Svein Erik Nordbotten.

Nordbotten mener at verdidrevet ledelse er helt nødvendig for å lykkes.
- Å være verdidrevet er grunnlaget for å kunne skape økonomiske verdier, få medarbeidere og samarbeidspartnere til å føle seg verdifulle og drive en virksomhet med verdighet.
Vi fokuserer på gjennomføringsevne. Det som besluttes skal gjennomføres. Vi setter ting ut i livet og skaper ikke unødvendig arbeid for hverandre. Reitangruppen organiseres på en slik måte at distansen mellom beslutning og gjennomføring blir kortest mulig. Vi vil drive effektivt med fokus på de oppgavene vi skal gjennomføre. Vi behandler medarbeidere, leverandører, samarbeidspartnere og kunder på en ordentlig måte, gjør de rette tingene, morer oss og arbeider hardt. Verdibasert ledelse i Reitangruppen er å bygge store mennesker som skaper gjennom tillit.

Klakegg
Professor Ole Jonny Klakegg, NTNU

Risiko og muligheter i prosjektene våre

- Alle beslutninger er usikre, og de du må ta tidlig i utviklingen av prosjektet er de mest usikte. Det er også de mest avgjørende. Det er de tidligste beslutningene som avgjør hvor godt porsjektet kan bli og va kostnaden blir. Usikkerhet betyr at det er både risiko og muligheter i disse beslutningene, sier Ole Jonny Klakegg, professor ved institutt for bygg- og miljøteknikk på NTNU.

På Jobb smartere vil Klakegg vise hvordan man må få på plass de rette forutsetningene for å kunne styre slik at en kontrollerer risikoen og utnytter mulighetene. Det handler med andre ord om mye mer enn kontrakter og analyser.

JS19MDP.jpg