NKF prosjektstøtte illustrasjon

NKF Prosjektstøtte

Kravspesifikasjon for bolig

- Vi tror på en mulig årlig besparelse på 10-20% hvis kommunene tar kravspesifikasjonene i bruk i stort omfang, sier prosjektleder Fredrik Horjen. Kravspesifikasjonen for kommunale boliger er lansert. Her kan du laste ned dokumentet.

11. april 2018
NKF prosjektstøtte illustrasjon

Pressemelding: NKF prosjektstøtte

Sparer 1 mrd. i året på bedre kommunale boliger

Kommunene kjøper boliger for 10 mrd. kr i året. Felles kravspesifikasjoner kan gi store besparelser. 

10. april 2018
Avfallsfriebyggeplass

NKF bygg og eiendom

Dialogkonferanse om avfallsfrie byggeplasser

Stavanger kommune og Sandnes Eiendomsselskap KF gjennomfører i 2018 et pilotprosjekt sammen med NKF og Difi, der målsettingen er å oppnå avfallsfrie byggeplasser innen 2025.

04. april 2018
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Hvilket bygg er landets beste?

– Den nye prisen skal løfte fram nye forbildebygninger som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

13. mars 2018
NKFdagene18 Bodo kommune

NKF-dagene 2018

Ny by - ny flyplass

Bodø kommune har etablert prosjektet «utviklingsprosjekt for ny bruk av flyplassområdet» populært kalt «Ny by – Ny flyplass». I forbindelse med prosjektet er det utarbeidet en mulighetsmodell for flyplassområdet. Denne modellen viser muligheten for bygging av en helt ny bydel på 3400 dekar med bolig- og næringsområde.

12. mars 2018
Drammen kommune ITAB illustrasjon

ITBAktuelt.no

Legger grunnlaget for smart by i Drammen

Drammen Eiendom KF har over de siste 20 årene utviklet et av landets mest avanserte energioppfølgingssystemer. Nå kobles stadig flere bygninger opp i det som kan legge grunnlaget for fremtidens smarte byer.

07. mars 2018
Kravspek boliger 2

Workshop: GOD og grønn prosjektledelse 14.- 15. mars

Hvilke krav skal vi stille til innleide prosjektledere?

Den viktigste nøkkelpersonen til kommunens byggeprosjekter blir kjøpt på anbud. Hvordan bør kravspesifikasjonen se ut? Hvilke krav skal vi stille for å få tak i rett person?

06. mars 2018
Nittedal kommune gikk av med seieren under kommunalteknikkmessen ved Telenor Arena i 2016.

Miljø & Teknikk 2019, 5.-7. mars, Norges Varemesse, Lillestrøm

Norges beste kommune i eiendomsforvaltning

NKF gjennomfører i forbindelse med kåringen for 2019 en kartlegging der vi ønsker svar fra alle norske kommuner. Hensikten er å sette fokus på forholdene i norske kommuner og arbeidet fremover, herunder øke bevisstgjøring av god praksis i eiendomsforvaltningen og hvilke gevinster dette gir.

28. februar 2018
Artikkelbilde 2 NKF-dagene 2018 (2)

NKF-dagene 2018, 5.-6. juni, Ålesund

Vi former fremtids-Norge: Grønt, smart og nyskapende!

Det er klart for påmelding til NKF-dagene 2018, som arrangeres 5.-6. juni på Scandic Parken i Ålesund. Det utfordres til grønt skifte og digitalisering fra regjeringshold, og mange kommuner tenker og handler allerede både grønt, smart og nyskapende. Dette blir også den grønne tråden på årets fagdager.

28. februar 2018
GOP Erik Ostby WSP

ITBaktuelt.no

Ja til grundig testing

"Ja til grundig testing. ITB-rollens innhold, ansvar, og plassering i byggefase og drift". Dette er tittelen på foredraget Erik Østby i WSP Norge skal holde under konferansen GOD og grønn prosjektledelse – Bærekraftige prosesser, 14. - 15. mars.

27. februar 2018