Miljødirektoratet

Din kommune kan få penger til klimatiltak - søk før 15. februar

Vil du ha 50-75 prosent rabatt på klimatiltak i kommunen? Få penger til å oppnå klimaeffekt i prosjekter kommunen uansett skal gjennomføre?

Klimasats er en tilskuddsordning for store og små kommuner som vil redusere utslipp av klimagasser. Frist for å søke støtte er 15. februar 2019. Det er enkelt å søke, og det er ikke for sent å starte prosessen nå.

Rett før jul ble Klimasats-potten for 2019 økt fra 150 til 200 millioner kroner – det betyr enda større muligheter for å få støtte til tiltak.

Klimasats kan delfinansiere tiltak i regi av kommunen. Enkelte prosjekttyper kan få opptil 12 millioner kroner i støtte. Kommunen kan bruke arbeidstimer for å dekke krav om egenandel, og godskrive dette til en timesats på 600 kroner.

Klimasats er en svært fleksibel ordning som blant annet kan støtte transporttiltak, areal- og transportplanlegging, klimavennlige innkjøp og investeringer, bygg- og anleggsprosjekter og ulike forprosjekter.

Siden Klimasats ble opprettet i 2016 har mer 550 prosjekter over hele landet fått støtte. Rundt halvparten av kommunene har så langt deltatt. Søknader må være politisk forankret, men nivået for forankring bestemmer kommunen selv. Mange tiltak vil allerede være forankret i kommunens klima- og energiplan.

Les mer i vedlegget om Klimasats, og hvordan du kan gå frem for søke i 2019.