samspill 2

Fagkonferansen 2017 - tverrfaglig sesjon

En god politiker skjønner samspillet mellom plan, politisk spill og samfunnsforståelse

Forholdet mellom politikk og administrasjon i kommunesektoren har aldri vært konfliktfritt. Politikerne og administrasjonen har ulike roller, oppgaver, arbeidsform - og ofte ulikt tidsperspektiv. En god politiker har stor samspillforståelse

Forholdet mellom politikk og administrasjon

Forholdet mellom politikk og administrasjon i kommunesektoren har aldri vært konfliktfritt. Politikerne og administrasjonen har ulike roller, oppgaver, arbeidsform - og ofte ulikt tidsperspektiv. Likevel har både politikerne og administrasjonen det samme overordnede mål - best mulig tjenester overfor innbyggerne. Det er derfor avgjørende for et godt resultat at forholdet mellom politikk og administrasjon i den enkelte kommune blir preget av rolleforståelse og respekt istedenfor maktkamp

bent

Åpningsforedraget på den tverrfaglige sesjonen tar for seg samspillet mellom plan, politisk spill og samfunnsforståelse og politikerens rolle mot administrasjonen.

Vi begynner med å høre om saken fra politikerens side før en representant fra administrasjonen går på scenen med sine synspunkt.

Bent Moldvær er en norsk lokalpolitiker for Fremskrittspartiet, og fra 2015 varaordfører i Tønsberg. Han var også varaordfører i Tønsberg kommune fra 2009 til 2011 Moldvær har vært politiker siden 1983, og har i mange år vært leder for bygningsrådet, senere utvalg for bygge- og arealsaker.

Bli med på den tverrfaglige sesjonen på årets Fagkonferanse. Temaer som alle har nytte av.

Andre temaer for årets tverrfaglige sesjon er: krav til brannvannsdekning, hvordan bør vann, avløp og renovasjon hensyntas i planarbeid og byggesaksbehandling? Hvor galt kan det gå i en byggesak? Plan og bygningsloven i utakt med helhetlige renovasjonsløsninger?  Hvordan bør avfall hensyntas i planarbeid og byggesaksbehandling? Pluss mye mer.

Les mer om konferansen og meld deg på her