Skjermbilde 2017-12-13 kl

NKF veg og trafikk

Endringer i ledningsforskriften fra 1. januar

Regjeringen endrer nå den såkalte ledningsforskriften. De nye reglene vil bidra til økt digitalisering av Norge og mer forutsigbare rammebetingelser for alle ledningsaktører.

Skjermbilde 2017-12-13 kl
Graving i offentlig veg

Nye regler fra 1. Januar 2018

Gravekostnadene utgjør gjerne 70–80 prosent av kostnadene for fremføring av bredbånd i offentlig vei. Det har vært ulik praksis og gebyrregimer forbundet med å legge ned ledninger som strøm og bredbånd under vegstrekninger i kommunal veg. Dette har gjort det både unødvendig byråkratisk, tidkrevende og dyrt å bygge ut bredbånd, fiber og elektrisitetsnett.

I juni i år la Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Olje- og energidepartementet og Samferdselsdepartementet frem et felles forslag om nye regler for ledninger i offentlig veggrunn, inkludert bruer og tunneler (ledningsforskriften). Forslagene til regelendringer var på høring i perioden 6. juni til 6. september 2017. Det kom inn totalt 75 høringssvar. Nå har Samferdselsdepartementet fastsatt forskriften. Les hele saken her

Vegjus.no - konferansen

Vi får blant annet besøk av Øyvind Renslo, advokat i KS som gir oss juridiske tanker på veien når det gjelder ny ledningsforskrift. Dette og mye annen vegjus kan du få med deg på vegjus.no-konferansen 22. - 23. januar i Oslo.  Sjekk programmet og meld deg på her.