NKF

Fra direktør til rådgiver - hvorfor det?

Fra 01.08.19 går jeg fra jobben som direktør til en rådgiverstilling i NKF. Det er det flere årsaker til.

Torbjørn_båt
Fra august 2019 er jeg klar til å overlate roret til ny direktør. Foto: Catrine Lium.

Engasjerte og ressurssterke medarbeidere

Gjennom 12 år har jeg bidratt til en positiv utvikling for NKF, og kan overlate roret til en ny direktør i trygg forvissing om at organisasjonen har en sunn økonomi og meget engasjerte og ressurssterke medarbeidere.

Nytt styre, ny direktør!

Jeg hadde et utmerket forhold til det gamle hovedstyret. Nå har jeg hatt tre møter med det nye hovedstyret, der fem av syv personer er nye, og det lover veldig bra så langt. Hver enkelt tar med seg sin egen faglighet på enkeltområder, og tenker selvstendig og helhetlig - slik et styre skal. Dette er også det første styret i NKFs 111-årige historie der et flertall av medlemmene er kvinner.

Jeg kommer til å savne det gode samarbeidet og de viktige prinsipielle diskusjonene, men det nye styret fortjener å forme organisasjonen sammen med en ny direktør.

Fronte i rollen som samfunnsaktør

NKF står på terskelen til å trenge gjennom "glasstaket". Jeg merker at KS tar NKF mye mer på alvor enn tidligere, som en viktig samfunnsaktør. For tiden har vi vår største satsning noen sinne; i NKF prosjektstøtte utarbeides det felles funksjonsbeskrivelser for formålsbygg, og produktene kan bidra til at samfunnet sparer mange milliarder hvert år.

Framover trenger NKF en leder som kan fronte organisasjonen i rollen som samfunnsaktør, og bidra til å løfte foreningen i samspill med ansatte og tillitsvalgte, KS, myndigheter, medlemskommuner og andre ideelle organisasjoner.

Mindre administrasjon, mer faglighet

I dag har jeg opptil 25 styremøter pr år, i rollene som direktør, prosjektleder for messen Miljø & Teknikk og som daglig leder i Forum for offentlig service. Det blir mye administrativt arbeid. Jeg ser fram til å jobbe mer faglig.

Styret i Forum for offentlig service. Samlet utenfor NKFs lokaler 06.12.18.
Styret i Forum for offentlig service. Samlet utenfor NKFs lokaler 06.12.18. Foto: Sindre Haarr.

Det skal være enkelt å møte det offentlige!

Jeg har vært daglig leder i Forum for offentlig service siden 2007. I år var det den 12. servicekonferansen jeg hadde ansvaret for. Den samlet 318 deltakere, og fikk meget gode tilbakemeldinger.

Jeg har bidratt til å løfte Forum for offentlig service, og vet at potensialet fortsatt er stort.

Forumets visjon er: Pådriver for bedre offentlig service - det skal være enkelt å møte det offentlige. Denne visjonen ønsker jeg å fortsette å levendegjøre, med enda mer ressursbruk enn de siste 12 årene.

I tillegg til arbeidet for Forum for offentlig service vil jeg fortsette å bidra der det er størst behov i NKF. Jeg ser fram til fortsettelsen!