NKF

Handlingsplan for nettverkene - Horjen engasjert som prosjektleder

NKF har engasjert Horjen i en prosjektstilling med ansvar for utvikling og gjennomføring av en handlingsplan for nettverksvirksomheten. Han er også tilbake som nettverkssekretær



Fredrik Horjen                              Foto: Mads Huseby

Kåret til

"Horjen har gjennom en årrekke bidratt sterkt til foreningens arbeid, spesielt innenfor bygg- og eiendom. Han har arbeidet som nettverkssekretær for et stort antall nettverk over hele Norge og gjennomført en lang rekke forsknings- og utviklingsprosjekter for NKF. Horjen nyter stor respekt i bransjen, og har tilført både foreningen og medlemmene mye matnyttig kunnskap. Horjen har deltatt som NKF sin representant i mange faglige sammenhenger og profilert foreningen på en meget god måte."

Nettverkenes betydning

-Kommunene har stort behov for å komme sammen for å utveksle erfaring og søke råd hos hverandre. Alle saksbehandlere trenger kollegaer å rådføre seg med og utveksle erfaringer med, og da skal ikke en kommunegrense være en barriere. -Samler du alle kommunalteknikerne i norske kommuner får du en av Norges største bedrifter, med NKF som katalysator. Det samarbeidet som NKF legger til rette for gjennom nettverkene gir kommunene et kjempefortrinn i forhold til den private sektoren der de har konkurranse.

Rollen som nettverkssekretær

- Jeg gleder meg til å ta opp igjen arbeidet som nettverkssekretær
Av praktisk og akademisk kunnskap, er det den praktiske som vinner. Den praktiske kunnskapen finnes i kommunene, ikke på universitetene. Det er praktikeren som vet hvordan ting kan gjøres!
Det er erfaringene som utveksles underveis i arbeidet, som er mest interessante. Konsulentrapporter havner ofte i skuffer.

NKF er et viktig bindeledd mellom staten og kommunene på det kommunaltekniske området

Fredrik er fortsatt ansatt i Direktoratet for byggkvalitet DiBK, og der vil han fortsette arbeidet for et regelverk som oppleves som fornuftig, overkommelig, kompetansehevende og lønnsomt.
-Staten trenger hjelp til å oversette og formidle regelverket til kommunene som håndhever regelverket i det daglige. Det krever samarbeid og involvering med de som berøres. NKF har derfor en viktig rolle i å være bindeledd mellom staten og kommunene på det kommunaltekniske området, sier Horjen.