Skoppum SL20 Mini

Ilja C. Hendel

Desemberkonferansen 2017 - Siste frist for påmelding NÅ

God effekt for kommuner med økt satsing på belysning

Økt trygghet, økt velvære for innbyggerne og bedre økonomi for kommunen. Sats på lys du også.

Horten Sentrum SL20 Midi
Horten Sentrum SL20 Midi

Hvorfor belysning?

Formålet med gatebelysning kan deles inn i 5 hovedpunkter:

  • Trafikksikkerhet
  • Framkommelighet
  • Trygghetsfølelse
  • Gode opplevelser
  • Mindre kriminalitet

Tallenes tale er klar, personskadeulykker reduseres med nærmere 30 prosent og dødsulykker med over 50 prosent med god belysning. Vi trenger belysning i alle gater, på alle gang og sykkelveger og på parkeringsplasser.

 

 

Horten Sentrum
Horten Sentrum

Skift til LED - spar mye penger

For å møte nye EU-krav er norske kommuner i full sving med å erstatte kvikksølvlamper med LED. Det er en «vinn-vinn»-situasjon for kommunene. Man gjør bra ting for miljøet og frigjør penger som kan brukes til velferd og andre nyttige kommunaltekniske oppgaver.

EU-direktivet Eco-design ble virksomt i 2015, og gjør at det ikke lenger er lov å markedsføre kvikksølvlamper. Direktivet er vedtatt for å sikre høyere energieffektivitet, og kommer i forlengelse av utfasingen av glødepærer i private hjem. Den nyeste utvidelsen fører til at kommuner over hele Norge er i full sving med å skifte til ny utendørs belysning som er mer miljøvennlig, og også kostnadsbesparende.

LED reduserer strømforbruket til utendørs belysning med ca. 70 prosent. Siden strøm typisk utgjør to tredjedeler av samlede belysningsutgifter, sparer LED kommunene for millioner av kroner.

LED har opptil seks ganger lengre levetid og krever vesentlig mindre vedlikehold. Dette gir ytterligere besparelser i form av både tid og penger.

Selv om lavere strømregning er det mest forlokkende først, så er bedre oversikt og styring viktigere for både samlet driftsøkonomi, trafikksikkerhet og innbyggernes sikkerhet. Å være bevisst på energi og miljø handler om å ha riktige lys til riktig tidspunkt. Intelligente styringsløsninger som gir kommunene bedre planlegge å skape de lysinstillinger som det er behov for i den enkelte kommune er også et viktig punkt.

Bli den råeste på gatebelysning.

Bli den råeste på gatebelysning. Desemberkonferansen har satt opp følgende foredrag innen belysning:

  • Sports belysning - "Lure" løsninger (idrett, park, lysløype)
  • Energieffektiv belysning av byer og tettsteder

  • Effekt og punkt belysning i offentlig rom

  • Brukermedvirking og Lysdesign langt til havs.

  • Park og  Gangvei belysning

  • Forvaltning av kommunale veilysanlegg

I tillegg får du med deg flere spennende fellesforedrag. Plukk og miks de foredragene du selv ønsker. Sett sammen din egen unike agenda.

Klikk på bildet for mer informasjon, fullstendig program og mulighet for påmelding:

Desember annonse.jpg