Terje Indgjerd fra Overhalla kommune er Norges beste byggesaksbehandler. Her med Tromsdalen og Ishavskatedralen i bakgrunnen. Foto: Sindre Haarr

Terje Indgjerd fra Overhalla kommune er Norges beste byggesaksbehandler. Her med Tromsdalen og Ishavskatedralen i bakgrunnen. Foto: Sindre Haarr

NKF byggesak

Han er Norges beste byggesaksbehandler!

TROMSØ: Terje Indgjerd fra Overhalla kommune vant den første utgaven av «NM» i byggesak som ble arrangert under Norsk Kommunalteknisk Forenings Tromsøkonferansen mandag 4. februar. Overhalla kommunes eneste byggesaksbehandler utkonkurrerte 60 andre saksbehandlere og fagfolk fra hele landet.

Saksbehandler og brannmann Indgjerd har jobbet 17 år i Overhalla kommune og syns det er stas å vinne blant så mange flinke kollegaer.
- Jeg har jo mye trening, men det er kjekt å få en bekreftelse på at kunnskapen sitter, sier en blid Indgjerd.

Overhalla kommune har 3 900 innbyggere og er arealmessig halvannen gang så stor som Oslo kommune. Indgjerd som eneste byggesaksbehandler i kommunen behandler et sted mellom 80 og 100 saker i året. I konkurransen viste han at han besitter allsidig kunnskap innenfor faget.
- Jeg har tidligere erfaring med branntilsyn og jobber nå med beregning av eiendomsskatt i tillegg til saksbehandling, så har jeg nok å henge fingrene i. Heldigvis har jeg flinke kollegaer og en sjef som er gode å sparre med, sier Indgjerd.

Indgjerd er nøye på å presisere at Overhalla kommune setter spor langt utover kommunens egne grenser.
- Næringsområdet på Skogmo har ekspandert de siste årene og bedrifter fra lokalområdet deltar i prosjekter langt utover kommunens grenser, sier Indgjerd og refererer til Kulturkvartalet Stormen i Bodø og Kulturbadet i Sandnessjøen. I tillegg er jo Jan Inge Hovig, som tegna Ishavskatedralen i Tromsø, fra Overhalla.

Tromsøkonferansen på 20. året

Tromsøkonferansen ble arrangert  20. gang i 2019 og scorer høyt blant deltakerne.
 - Med en score på 4,9 av 6 mulige, er vi fornøyde med årets storsamling i nord for plan og byggesak. Nå ser vi frem mot Lederkonferansen for plan og byggesak i juni (Bodø) og Fagkonferansen for plan og byggesak i august (Oslo-København), sier rådgiver i NKF byggesak og NKF plan og miljø Fridtjof Denneche.

Tips en venn Skriv ut