DiBK logo

DiBK

ByggSøk

Dibk har sammen med Norkart utviklet et digitalt grensesnitt for å levere byggsøknader.

30. januar 2019
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Lettere for kommunene å involvere

På oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet har firmaet Funka kartlagt til sammen 43 digitale verktøy som kommuner kan ta i bruk for å involvere innbyggerne i beslutningsprosesser.

31. oktober 2018
eByggeSak

KS - Byggesak og plan

Nye versjoner av ePlanSak og eByggeSak

Nye versjoner av produktspesifikasjonene ePlanSak og eByggeSak skal støtte kommunene i digitalisering av plan- og byggesaksområdet. Når kommunene samordner kravene til nye verktøy, bidrar dette til å styrke kommunene som bestillere.

29. juni 2018
Digitalisering av plan og byggesak illustrasjon 2

KS og NKF

Digitalisering av plan- og byggesaksprosessen

Her finnes 8 forskjellige presentasjoner om digitaliseingsarbeidet med plan- og byggesak. Presentasjonene er utviklet av KS, DiBK og NKF.

17. april 2018
KS veileder illustrasjon

Veileder fra KS

Gode råd for å lykkes med digitale omstillingsprosesser

Digitalisering står høyt på dagsorden, både i kommunal sektor og i samfunnet generelt. I lys av utfordrende økonomiske framtidsutsikter er det viktig at kommunesektoren utnytter mulighetene digitalisering gir for å tilby smarte innbyggertjenester. 

09. april 2018
Digihjelpen

Kommunal- og moderniseringsdepartementet / KS

Digihjelpen får flere på nett

Et nytt nettsted med tips og råd til kommuner som trenger hjelp for å gi innbyggerne grunnleggende digital kompetanse er lansert. Digihjelpen.no legger til rette for at flere innbyggere kommer seg på nett.

16. april 2018
KMD2 logo

Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Maler - reguleringsplan

Maler til bruk i reguleringsplanprosessen, sjekklister for planbeskrivelse og kommunens behandling av reguleringsplaner i tillegg til nasjonal mal for reguleringsplanbestemmelser.

19. februar 2018
KS digitalisering

Digitalisering, KS

Stor oppslutning om digitale fellesløsninger

Over halvparten av landets kommuner har gått sammen om en finansieringsordning som skal brukes til å utvikle digitale fellesløsninger for sektoren. Utvikling av digitale helse- og sosialtjenester er et av flere felles prosjekter som nå er til behandling.

22. januar 2018
DiBK logo

Direktoratet for byggkvalitet

Nye nasjonale sjekklister for byggesak

Den første versjonen av felles nasjonale sjekklister for byggesak er ferdigstilt. Sjekklistene er utviklet av Direktoratet for byggkvalitet og skal blant annet bidra til likere byggesaksbehandling.

16. januar 2018
DiBK logo

DiBK

Nasjonale sjekklister for byggesak

Sjekklistene skal legges på Fellestjenester Bygg som er DiBK sin nye plattform på Altinn for maskinlesbar informasjon, og skal kunne hentes opp både av ulike saksbehandlingssystem og søknadssystem. 

19. desember 2017