Fra analoge til digitale bygg

Hvordan skal Bodø bli verdens smarteste by?

«Ny by – ny flyplass» er et prosjekt etablert av Bodø kommune. Prosjektet har utarbeidet en mulighetsmodell som viser hvordan man kan bygge en helt ny bydel på 3,4 km2 med bolig- og næringsområde, et område som tilsvarer arealmessig dagens sentrumsområde.

"Det er også mulighet for å bygge sammen de fire transport­bærerne fly, havn, jernbane og vei slik at disse møtes i et punkt med tilhørende næringsarealer", sier Vesa Jäntti, rådgiver ved teknisk avdeling i Bodø kommune til kommuanlteknikk.no

Bodø kommune kommer til Fra analoge til digitale bygg for å fortelle om hvordan man skal samhandle for å skape fremtidsbyen.

Endringene som er skissert gir kommu­nen anledning til å tenke helt nytt innen byutvikling. Hvordan fremtidens by skal se ut, hvordan bygge en nullutslippsby (Zero Emission Neighborhoods - ZEN), hvilke transportsystemer som skal etableres, hvilken type hus, hvilken type teknologi som skal brukes, og så videre.

Ny by – ny flyplass har ført Bodø-samfunnet inn på sporet av en smart city-tenking, og hvordan kan Bodø formes til fremtidens Smart Bodø?

"Planlegging av en ny bydel har allerede startet og utviklingen av Smart Bodø skal derfor ha fokus også på eksisterende byen, hvilke løsninger man kan få til i dag og hvordan man forbereder seg på byggin­gen av fremtidens sømløs Smart Bodø. Smart Bodø skal ikke bare ha fokus på byutvikling, men på hele samfunnsutviklingen. Dette vil blant annet innebære hvordan man skal ruste seg for den kommende eldrebølgen, rekruttere smarte folk til byen og hvor­dan man skal etablere et utdannings-system som er rustet for fremtidens samfunn", fortsetter rådgiveren.

«Ny by – ny flyplass» har gitt Bodø og Nordland et godt utgangspunkt for å tiltrekke seg internasjonale forsknings-miljøer og firmaer som ønsker å ta del i denne utviklingen. Etableringen av et eget Smart Bodø prosjekt skal ta dette videre slik at de i fremtiden kan omtale seg som verdens smarteste by.

Bodø kommune blir med - kommer du?

Bodø kommune er blant de som har takket ja til å være med på Fra analoge til digitale bygg som går av stabelen i Oslo 14. - 15. november. Det er Eier- og forvalterforum som stå bak konferansen, og i år har de også fått med seg Bygg 21 på laget.

Her kan du se hele programmet og melde deg på konferansen.
Digitale bygg[1].png