IK-byggprisen-utdeling

NKF bygg og eiendom

IK-byggprisene delt ut for 5. gang!

Fagprisene for god bruk av internkontrollsystemet IK-bygg ble delt under IK-byggkonferansen på Gardermoen 12.12.18. Nærmere 200 personer var tilstede i salen under utdelingen i regi av Norsk Kommunalteknisk Forening, DiBK og KLP Skadeforsikring. Prisen ble delt ut av adm. dir. i KLP Skadeforsikring, Tore Tenold.

Samling av alle prisvinnerne på scenen. Foto: Sindre Haarr
Samling av alle prisvinnerne på scenen. Foto: Sindre Haarr

Systematisk forvaltningsarbeid hjelper

Det hele startet i 2014 med en inspirasjonspris til Sør-Varanger kommune. Bakgrunnen var at prisutdelerne så at et systematisk sikkerhets- og kvalitetsarbeid i byggene ga svært gode resultat. Dette gjaldt:

  • Kvaliteten i byggene. Noe brukerne har stor nytte av.
  • Sikkerheten i byggene. Mange av de "unødvendige" skadene ble borte.
  • Kommunen kunne drive et langsiktig systematisk forvaltningsarbeid. Dette viser seg å være økonomisk fordelaktig og skaper arbeidsglede.

"Det er gledelig å se at disse momentene gjentar seg for virksomheter som bruker IK-bygg etter intensjonen, og driver et systematisk forvaltningsarbeid. Men det er viktig at IK-bygg ikke bare blir et verktøy som eiendomsforvalterne bruker. Eierne og brukerne må involveres. Da ser disse gruppene også fordelen ved å ta vare på byggene", sa Tenold fra scenen.

Sølvprisen

Sølvprisen gis til kommuner som på en utmerket måte har brukt IK-bygg i forbindelse med et systematisk forvaltningsarbeid på formålsbyggene.

Prisen ble gitt til Giske kommune og Sigdal kommune.

Gullprisen

Gullprisen gis til kommune som benytter IK-bygg både for formålsbyggene og de kommunale utleieboligene.

Prisen ble gitt til Eidsvoll kommune, Lørenskog kommune og Tynset kommune.

To av virksomhetene blant kandidatene har ikke boliger, men har benyttet systemet på de byggene de har. Juryen vurderte at også Finnmark fylkeskommune og Larvik kirkelige fellesråd skulle få Gullprisen.

Årets driftstekniker

Skal det systematisk forvaltningsarbeidet fungere, så er vi helt avhengige av motiverte og ivrige driftsteknikere. Derfor vurderer juryen prisen "Årets driftstekniker" som spesielt verdifull.

Frank Engebakken fra Løten kommune fikk prisen for "Årets driftstekniker".