KS Bedriftenes Møteplass 2014, 09.04:

Næringsminister Monica Mæland, Nærings- og fiskeridepartementet, la vekt på at økt konkurransekraft er nødvendig for å sikre framtidig velferdsutvikling.

Monica_Mæland_450x500

Kunnskap, kompetanse og teknologiutvikling

- Hittil har det meste i Norge gått bra i næringslivet, og vi har en veldig lav arbeidsledighet, sa en engasjert Monica Mæland. - De siste årene har reallønnen økt mer enn produktiviteten, og de landene vi konkurrerer mest med har hatt en mye lavere lønnsvekt. Derfor er økt konkurransekraft en av regjeringens åtte hovedsatsningsområder. Det må satses på gode rammebetingelser og kunnskap, kompetanse og teknologiutvikling, understreket næringsministeren.

Utbygging av infrastruktur

Næringsministeren la også vekt på behovet for bedre infrastruktur gjennom vei og jernbane, og nevnte det offentlig-private samarbeidet i Kristiansandregionen som et godt eksempel på en utbygging i samsvar med budsjett og tidsplan.

Best på utdanning!

- Vi må sørge for å være de aller beste på utdanning! poengterte næringsministeren. - Vi må satse på hele skoleløpet, og vi må begynne med grunnskolen. Vi skal satse på fagopplæringen, og sørge for et løft i forhold til realfag; vi skal gjøre det mer attraktivt å satse på yrkesfag.

Skal spare 15 milliarder

Mæland nevnte også at regjeringen har som mål at næringslivet skal spare 15 milliarder framover gjennom forenklinger, og at dette er viktig for å skape gode rammebetingelser.

Innovasjon og omstilling

Næringsministeren la vekt på at vår relativt gode konkurransekraft i dag skyldes vår omstillingsevne, og at det blir helt nødvendig å være omstillingdyktige og innovative framover.

Kommunale skal være like gode som private

- Kommunereform og økt bruk av velferdsteknologi er viktige stikkord for å skape konkurransekraft for kommunale virksomheter; videre er det viktig med profesjonalisering av kommunale virksomheter slik at de driver like godt som private. Det er ikke noe poeng for regjeringen at det er private virksomheter som skal overta, men at virksomhetene drives godt, avsluttet næringsminister Monica Mæland.

 

Send sms til næringsministeren: 90 99 27 60

Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut