Klimathon

Workshop i Bergen

Klimathon 2018

Målet: Utforme en fleksibel strategi for beslutninger for klimatilpasning i norske kommuner.

Klimathon

Klimathon er en klimaservice workshop på Litteraturhuset i Bergen 8.-9. januar 2018, der det skal samarbeides i strategisk utvalgte grupper med å utforme fleksible beslutningsstrategier for klimatilpasning i norske kommuner. Sammen ønkser man å finne løsninger på praktiske og strategiske beslutningsutfordringer på klimafeltet lokalt.

Hva skal gjøres?

  • Presentasjoner: Klimathon starter med to presentasjoner av ferskeste kunnskapsstatus på klimadata og beslutningsprosesser på lokalt nivå.
  • Gruppearbeid: Arbeid i tverrfaglig sammensatte grupper store deler av første dag mot å utforme fleksible beslutningsstrategier for klimatilpasning i norske kommuner.
  • Løsninger: Gruppene presenterer og diskuterer sine løsningsforslagene og strategiene i plenum andre dag.
  • Resultat: Oppsummering av løsningene og erfaringene etter Klimathon er ferdig i en fullstendig arbeidsrapport, og en såkalt «policy brief», som vil bli bredt distribuert som ressurs for videre klimaarbeid i kommunene.

Hvordan kan du bidra med egne erfaringer? I forkant av Klimathon er det mulig å komme med innspill om aktuelle utfordringer knyttet til klimatilpasning i din kommune eller region. 

Fristen for påmelding er 1. desember.

Her kan du lese mer om prosjektet/workshopen.