Vann og avløp (kilde: Vannportalen.no):

Kurset er praktisk rettet og behandler problemstillinger som man ofte møter innen vannforvaltning i kommune, fylkes eller sentraladministrasjon samt i den administrasjon som er etablert i henhold til Vanndirektivet.

Vannforvaltning er et av de viktigste og mest kompliserte spørsmål i praktisk miljøarbeide. Økende omfang av forurensning og inngrep i vassdrag som kraftutbygging har ført til at stadig flere må forholde seg til dette fagfeltet i sitt arbeid. Det antas at når man nå skal implementere forvaltningsplaner i henhold til Vanndirektivet, vil kunnskap om lovverk og forvaltningspraksis være viktig for en effektiv forvaltning.

Kurset gir en grundig innføring i bl.a. alminnelige vassdragsjuridisk problemstillinger, spørsmål knyttet til eiendomsrett i vassdrag, miljø i forbindelse med forurensning, vannforsyning, vannkraftutbygging, fiske, ferdsel og vannforvaltning samt energilovgivningen med regler for omsetning og distribusjon av kraft.

Sentrale temaer for kurset i 2015 vil være ESA sin kritikk mot revisjonsbestemmelsene i konsesjonslovene av 1917, småkraftproblematikken samt implementering av Vanndirektivet.

Mer informasjon om kurset og påmelding til kurset finnes på web-siden: 

www.haagensen-consult.no

Tip a friendTips en venn
Printer friendlySkriv ut