Gå videre til innhold
På konferansen lærer kommunene av hverandre og plukker opp kunnskap fra fagekspertise (Foto: Boligbygg)
På konferansen lærer kommunene av hverandre og plukker opp kunnskap fra fagekspertise (Foto: Boligbygg)

Nyhet -

Møteplass for fremtidens kommunale boliger

Den årlige boligkonferansen til Norsk Kommunalteknisk Forening har blitt en viktig møteplass for mange som arbeider med kommunale boliger i Norge. I år var det rekordstort oppmøte fra både små og store kommuner og foretak.

Elisabeth Leikanger, NKFDet spesielle med boligkonferansen er at den både er for de som jobber med boligsosialt arbeid og de som jobber med forvaltning, drift og vedlikehold, og konferansen er for folk over hele landet. Årets konferanse, Boliger for fremtiden 2017, ble holdt 6-7 februar på Scandic St Olavs plass i Oslo sentrum.

– Det er jo ikke konkurranse mellom kommunene på samme måte som det er mellom kommersielle selskaper, og jeg tror vi skaper en god felles møteplass her for å diskutere og dele erfaringer, forteller Elisabeth Leikanger i Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF). 

Hun har arbeidet med å arrangere konferansen i samarbeid med programkomiteen, som består av representanter som jobber med kommunale boliger i flere av de største kommunene, KS og Husbanken. Det er sjette gang konferansen arrangeres, og i år har det vært over 150 deltakere. Det er ny rekord.

– Folk har kommet til meg og sagt at de synes det er lærerikt, men de understreker også at det sosiale er vel så viktig, smiler Leikanger.

Samarbeid, eldrebølgen og grønne boliger
Erik Hirth i Stavanger Boligbygg KF er på konferansen for første gang, og er svært fornøyd.

– Vi får delt kunnskap og bekymringer, møte fagekspertise og diskutere saker. Samtidig er konferansen viktig fordi det skapes kontakter og et miljø, sier han.

På konferansen har det både vært tekniske og praktiske innlegg som er nyttige for mange, og kan bidra til å styrke kommunenes arbeid med kommunale boliger. Temaene har blant annet vært samarbeid mellom de som jobber med boligsosialt arbeid og de som drifter og vedlikeholder boligene, og hvordan kommunene kan møte eldrebølgen, velge grønne løsninger og bidra til å redusere stigmatisering av kommunale beboere. 

Mange kommuner har delt sin kunnskap og sine erfaringer og vist eksempler på hvordan de jobber, deriblant Boligbygg, som har hatt spørretime med juridisk rådgiver Christine Wiig.

– Konferansen er nyttig for foretak over hele landet, blant annet for å se litt hva som rører seg andre steder, sier Atle von der Fehr. Han er eiendomssjef i Boligbygg Oslo KF og har sittet i programkomiteen for konferansen.

– Også er det nyttig for andre kommuner med mindre fagmiljø, legger han til. På konferansen møter man gjerne andre som jobber med det samme som en selv, og kan utveksle viktige erfaringer og kunnskap.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Harald Wisløff

Harald Wisløff

Pressekontakt Kommunikasjonssjef

Boligbygg Oslo KF

Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Med ca. enn 11 500 boliger og en million kvadratmeter er foretaket Norges største utleier av boliger.

Vi skal sørge for trygge og gode boliger for innbyggere som trenger en tilpasset bolig eller er i en vanskelig livssituasjon.

Våre boliger er fordelt på alle Oslos 15 bydeler og ligger i alt fra verneverdige 1890-gårder til helt moderne nybygg. Som eiendomsforvalter skal Boligbygg bidra til å nå Oslo kommunes ambisiøse mål innen klima og miljø.

Boligbygg Oslo KF
Wergelandsveien 1/3
0167 Oslo
Norge