F.v. Elisabeth Kynbråten (NKF byggesak), Lars Jacob Hiim (KMD) og Ståle Undheim (NKF plan og miljø).

F.v. Elisabeth Kynbråten (NKF byggesak), Lars Jacob Hiim (KMD) og Ståle Undheim (NKF plan og miljø).

NKF byggesak og NKF plan og miljø

NKF møtte statssekretæren

NKF var tirsdag denne uken i møte med statssekretær Lars Jacob Hiim i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Tema for møtet var digitalisering og NKFs nettverk og hvordan disse er instrumentelle i implementeringen av lovendringer fra departementet.

Fra NKF møtte styrelederne i NKF byggesak og NKF plan og miljø Elisabeth Kynbråten og Ståle Undheim sammen med rådgiver Fridtjof Denneche. Statssekretæren var imponert over kontakten NKF har i kommunenorge og så frem mot et videre godt samarbeid. Det ble snakket mye om digitalisering, og særlig om eByggesak.

Departementet, sammen med Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) har planer om å lansere nye søknadsløsninger for byggesaker til høsten, men er usikre på hvor langt kommunene er kommet i anskaffelsen av eByggesak. Dette vil bli et av NKFs fokusområder fremover, og i samarbeid med departement og direktorat vil vi bistå kommunene i å rulle ut løsninger for en mer effektiv hverdag.

Vil du lære med om digitalisering, og høre erfaringer fra Oslo og Drammen? Meld deg på Fagkonferansen for plan og byggesak fra 4.-6 september på DFDS mellom Oslo og København. Der kommer Marit Eeg fra plan- og bygningsetaten i Oslo og Frank Baklid fra Drammen kommune for å fortelle om deres erfraringer med digital saksbehandling. Vel møtt!

Se hele programmet og meld deg. NB! Melder du deg på denne uken får du rabattert pris!

Fagkonferansen 18 meld deg på.png