170214-NKF-prosjektstotte_gruppebilde15x10

Pressemelding

NKF og Bygg21 bedrer kommunenes bestillerkompetanse

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) og Bygg21 har inngått en samarbeidsavtale om NKF prosjektøtte i investeringsprosjekter innen bygg og eiendom. Prosjektet baseres på modellen “Steg for steg”.

170214-NKF-prosjektstotte_gruppebilde15x10
Avtalen ble undertegnet 14.02.17 under åpningen av konferansen ”GOD offentlig prosjektledelse og LCC i praksis”. Fra venstre: Harald Andersen, prosjektmedarbeider, Torbjørn Vinje, direktør i NKF, Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21, Fredrik Horjen, prosjktleder, Elisabeth Leikanger, prosjektansvarlig.

- Prosjektet utgjør en betydelig og historisk satsing innenfor et område av stor samfunnsmessig betydning, uttaler Torbjørn Vinje, direktør i NKF.

- Jeg har klokketro på at prosjektet vil gi bedre bestillerkompetanse hos kommunale oppdragsgivere, sier Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21. - Og, ikke minst viktig, i neste omgang vil det gi billigere bygg.

Bygg21 har to representanter i styringsgruppa for prosjektet. – Det er avgjørende for samarbeidet at vi er med aktivt i styringen, fortsetter Tiltnes.

Hovedstyret i NKF støtter helhjertet opp om satsingen. – De ser at prosjektet har klar overføringsverdi til andre kommunaltekniske fagområder, sier Vinje.

Fagforumet NKF bygg og eiendom har fått ansvaret for gjennomføringen. Styreleder i forumet  Jan-Egil Clausen leder styringsgruppen.

- Det blir også representasjon fra sentrale aktører i referansegruppa. Det gir solid forankring, og sikrer gode faglige innspill underveis, avslutter Vinje.

Reduserte kostnader og risiko

Det offentlige anskaffer for mellom 163 og 245 milliarder kroner årlig i eiendom, bygg og anlegg. En stor andel anskaffes av kommunene. Høykompetente kommuner kan redusere kostnader og risiko gjennom gjensidig deling og bruk av beste praksis. Kommunene kan i fellesskap høyne sin kompetanse ved å hente inspirasjon og løsninger fra andre utbyggere og leverandører.

Mer informasjon

Fredrik Horjen, prosjektleder
E-post: fredrik.horjen@kommunalteknikk.no
Mobil: 908 82 601

Elisabeth Leikanger, prosjektansvarlig
E-post: elisabeth.leikanger@kommunalteknikk.no
Mobil: 932 90 031