Norsk_vann_logo

Vann og avløp

Norsk Vann satser på teknologiutvikling

Vannbransjen skal levere nok, rent og sikkert vann, transportere og behandle avløpsvann på en hygienisk og miljømessig god måte, samt utnytte ressursene på en bærekraftig måte.

Norsk_vann_logo
Norsk vann søker rådgiver innen teknologiutvikling.

Til dette trenger bransjen å utvikle løsninger og teknologi for fremtidens utfordringer, slik at innbyggerne får levert bærekraftige og kostnadseffektive tjenester. En bedre koordinering av vann- og avløpssatsningen i kommuner og interkommunale selskaper vil være et sentralt virkemiddel for å oppnå dette.

Norsk Vanns sluttbrukergruppe for teknologiutvikling ga flere anbefalinger til hvordan det kan stimuleres til økt teknologiutvikling i vannbransjen. Et av disse var ansettelse av en teknologiutviklingskoordinator for å støtte og bistå kommunenes og kommunale selskaper sitt utviklingsarbeid. Nitten store kommuner og interkommunale selskaper har nå gått sammen om en slik koordinator. I tillegg forplikter de seg til et omfattende samarbeid knyttet til teknologiutvikling.

Stillingen som rådgiver teknologiutvikling ved Norsk Vann er nå utlyst.

Arbeid i prosjektet er allerede startet ved kartlegging av utviklingsbehovet. En presentasjon av dette ble gitt på Vannbransjens innovasjonskonferanse tirsdag 07.03.17. Fire prosjekter ble videre bearbeidet i workshops. En spennende start på arbeidet, og vi gleder oss til fortsettelsen!