NKFdagene18 Bodo kommune

NKF-dagene 2018

Ny by - ny flyplass

Bodø kommune har etablert prosjektet «utviklingsprosjekt for ny bruk av flyplassområdet» populært kalt «Ny by – Ny flyplass». I forbindelse med prosjektet er det utarbeidet en mulighetsmodell for flyplassområdet. Denne modellen viser muligheten for bygging av en helt ny bydel på 3400 dekar med bolig- og næringsområde.

NKFdagene18 Bodo kommune
Foto: Bodø kommune

Tekst: Simon Flack, Chief Digital Officer, Teknisk avd, Bodø kommune.

Videre viser modellen muligheten for å bygge sammen de fire transportbærerne fly, havn, jernbane og vei slik at disse møtes i et punkt med tilhørende næringsarealer.

Ved å bygge en ny by åpner muligheten seg for å tenke helt nytt innen byutvikling. Hvordan ser fremtidens by ut? hvordan bygger vi en nullutslippsby? Hvilke transportsystemer skal vi ha? Hvilken type hus skal vi ha? Hvilken type teknologi skal vi bruke? Og så videre.

Sammenkoblingen mellom denne tenketanken og «Ny by – Ny flyplass» har ført Bodø-samfunnet inn på sporet av en smart city-tenking. Hvordan kan vi forme fremtidens Smart Bodø?

I Bodø kommune startet teknisk avdeling med smart city og digitalisering i forbindelse med digitalisering av byggesak i 2016 og 2017. Mens dette arbeidet har pågått er det avdekket at digitalisering av slike prosesser er 100 % avhengig av et digitalisert beslutningsgrunnlag og effektiv informasjonsflyt mellom fagsystemene og organisasjonen.

Det er ikke lenger mulig å se på anskaffelse av kun et fagsystem isolert. Kommunen ser at digitalisering handler om tilgjengeliggjøring og gjenbruk av organisasjonens informasjon og at flere digitaliseringsprosjekter er avhengig av hverandre.

Bodø kommune til NKF-dagene

Simon Flack kommer til NKFdagene 2018 i Ålesund for å snakke om Nye Bodø - miljøvennlig, grønn og smart!

NKFdagene18 meld deg.png