Klima vindmølle

NKF-dagene i Ålesund: Vi former fremtids-Norge! Grønt, smart og nyskapende

Nye retningslinjer for energi- og klimatilpasning i kommunene

I 2018 fastsettes nye statlige planretningslinjer for energi- og klimatilpasning i kommunene. Under NKF-dagene i Ålesund presenteres nytt forslag og høringssvarene, av fagdirektør i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Magnar Danielsen. 

Magnar Danielsen
Foredragsholder under NKF-dagene i Ålesund: Magnar Danielsen, fagdirektør i Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Styrking av kommunenes arbeid med klimatilpasning

Det skal i 2018 fastsettes nye planretningslinjer for klima- og energiplanlegging og for klimatilpasning i kommunene. Siktemålet er å styrke kommunenes arbeid med klimatilpasning og å følge opp føringer fra Meld. St. 33 (2012-2013) om klimatilpasning. 

- Kommunene skal bidra til at samfunnet forberedes på og tilpasses et klima i endring. Det må planlegges med løsninger som både reduserer utslippene og reduserer risiko og sårbarhet for klimaendringer, sier Magnar Danielsen.

Ønsker du å lese hele Meld. St. 33 (2012-2013) eller sammendraget av denne, finner du den her: Meld. St. 33 (2012-2013 Klimatilpasning i Norge

Lov og rett hammer
Forslag til nye retningslinjer for klimatilpasning i kommunene har vært på høring.

Forslag til nye retningslinjer

Et forslag til nye planretningslinjer for energi- og klimatilpasning har vært på høring. I presentasjonen til fagdirektøren i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, vil det bli redegjort for både forslaget og høringssvarene.

Presentasjonen får du med deg under NKF-dagene i Ålesund 4.-6.juni - Årets viktigste konferanse innen bærekraftig samfunnsutvikling.

NKFdagene 2018 170418.png