Digitale bygg Jarle Kvalvik

Bergen kommune og Statsbygg

Skaper fremtidens byggenæring

Dialogkonferansen i regi av Statsbygg og Bergen kommune har til hensikt å utfordre bransjen for å finne andre fremtidsrettede løsninger. 
- Nye løsninger må på plass, da vi ser at dagens løsninger ikke lenger gir ønsket utvikling.

Digitale bygg Jarle Kvalvik
- Nye løsninger må på plass og vi ser vel at dagens løsninger ikke lenger gir ønsket utvikling, sier Jarle Kvalvik

Jarle Kvalvik er leder for etat for utbygging i Bergen kommune og er sammen med Statsbygg initiativtakere til dialogkonferansen.
- Både byggebransjen og andre bransjer er invitert. Vi både tror at nye aktører kan finne sammen og komme frem til nye metoder for å løse fremtidige byggeprosjekter.

Kvalvik, som også er med i NKF sitt storybynettverk, mener at man må tørre å satse på nye løsninger i årene som kommer.
- Teknologiutvikling blir en del av en bransjen fremover, og da må nye aktører inn. Oppnås forventet resultat vil vi stille prosjekter til rådighet for å teste ut mulige metoder som blir valgt. Nye metoder må utforskes og testes for å finne en så optimal løsning som mulig.

- Nye løsninger må på plass, da vi ser vel at dagens løsninger ikke lenger gir ønsket utvikling, avslutter Kvalvik.

NKF prosjektstøtte avtale
Avtalen er undertegnet. Fra venstre: Harald Andersen, prosjektmedarbeider, Torbjørn Vinje, direktør i NKF, Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21, Fredrik Horjen, prosjktleder, Elisabeth Leikanger, prosjektansvarlig.

NKF prosjektstøtte representert

Fredrik Horjen er prosjektleder for NKF prosjektstøtte og vil være tilstede under dialogmtøet.
- Det er veldig nyttig at kommuner som Bergen går foran og satser på dialog med bransjen. NKF er interessert i å følge utviklingen og formidle erfaringene til medlemmene sine.

Norske kommuner er i sum den største bestilleren i landet. Årlig bruker brukes 50 milliarder på nybygg og drift av bygg.
- Vi er interesserte i å ta i bruk ny teknologi for å gjøre dette billigere og bedre for kommunen og brukerne. NKF prosjektstøtte skal være et hjelpemiddel for kommunene. Vi ønsker å bistå kommunene med å bli grønnere og mer digitale.

Her kan du lese mer om NKF prosjektstøtte.

 

Her kan du se programmet for dialogkonferansen

Dialogkonferanse 1.png

Dialogkonferanse 2.png