Programsjef for Smart omsorg i Bergen kommune, Alette Hilton Knudsen. Foto: Bergen kommune.

Programsjef for Smart omsorg i Bergen kommune, Alette Hilton Knudsen. Foto: Bergen kommune.

Fra analoge til digitale bygg

Smart omsorg krever omstilling

Omsorg og bygg henger tettere sammen enn noen gang. Programsjefen som Smart omsorg i Bergen kommune kommer til Fra analoge til digitale bygg for å fortelle om hvordan de satser på tverrfaglig kompetanse for å sikre gevinster i fremtiden.

Alette Hilton Knudsen har ledet helse og omsorg sin satsing på modernisering og omstilling av tjenestene. Smart omsorg er et prosjektkontor som har sine kjernefelt innenfor digitalisering, strategisk arealbruk, tjenestedesign og smart organisering av tjenestene.

- Det vi gjør skal være kunnskapsbasert og gi gevinster i form av økt kvalitet, tidsbesparing og unngåtte kostnader for å sikre bærekraftige helse og omsorgstjenester i vår velferdsmodell, sier Knudsen.

Teamet er tverrfaglig sammensatt av prosjektledere som har sin bakgrunn fra offentlig og privat sektor. For tiden er det 20 aktive prosjekter i gjennomføring, og Bergen kommune har etter en første fase for programmet (2015-18) satset videre på tverrfaglig kompetanse for å sikre varige gevinster i fremtiden.

- Vi kan vise til gode kvalitative og økonomiske resultater fra prosjekter så langt, og arbeider nå videre med realisering av gevinstene – samt god informasjon og kommunikasjon til byens innbyggere og våre ansatte i tjenesten.

digitalebygg.png