StordVinner

Boliger for fremtiden 2019

Stord kommune vant pris for boligsosialt arbeid

Målet med prisen er å fremme bosetting av vanskeligstilte, helhetlig satsing på boligsosialt arbeid og tiltak som motvirker bostedsløshet. Rådmann i Stord kommune kommer til Boliger for fremtiden 6. og 7. februar for å fortelle hva de har gjort for å bli best i landet.

Artikkelen ble først publisert på ks.no

Prisen er etablert av Kommunal- og moderniseringsdepartementet og ble i år delt ut for fjerde gang. Husbanken er sekretariat for prisen. KS sitter i juryen, som ledes av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland. 

- Jeg vil gjerne gratulere Stord kommune med det gode arbeidet de har gjort for å sikre vanskeligstilte bolig. Stord har sett betydningen av å ha en trygg bolig som utgangspunkt for et bedre liv. Kommunen setter medbestemmelse høyt og har en positiv holdning til brukergruppene. Det viser at de ansatte har stor respekt for innbyggerne sine, sier nestleder i KS, Mette Gundersen.

Alle i Stord har bolig
Stord kommune oppfyller klart kriteriene for å vinne prisen, som er økt bosetting av vanskeligstilte på boligmarkedet; helhetlig satsing i utvikling og drift av boligsosialt arbeid og tiltak som motvirker at boligmangel oppstår. Juryen legger også vekt på om tiltakene har overføringsverdi til andre kommuner.

I begrunnelsen for vinneren heter det blant annet at kommunen har laget en god strategi for å nå nullvisjonen om at ingen skal være uten bolig. De har en positiv overordnet holdning til brukergruppene som imponerte, og de satser sterkt på holdningsskapende arbeid.

Juryleder Svarstad Haugland beskrev hvordan Stord for åtte år siden hadde 23 bostedsløse mens kommunen i dag har ingen. Kommunen har jobbet godt med å skaffe mange nok – og riktige – boliger til sine innbyggere. Kommunen har blant annet innført Housing First som metode, en metode som legger til grunn at beboeren skal ha stor grad av medbestemmelse når det gjelder hvor og hvordan de vil bo. 

Asker kommune og Verdal kommune var også nominert til prisen. Verdal kommune kommer også til konferansen for å fortelle om sitt arbeid med barnefattigdom.

Boliger for fremtiden arrangeres 6. og 7. februar 2019 på Thon Hotel Opera i Oslo. Les hele programmet og meld deg på her!