NKF prosjektstøtte

NKF prosjektstøtte

Syv kommuner går sammen om EPC i Finnmark!

En vellykket gjennomføring krever god rådgivning og god oppfølging fra kommunene

Samarbeid om gjennomføring av energisparekontrakter EPC

Alta, Hammerfest, Porsanger, Karasjok, Lebesby, Gamvik og Sør Varanger kommune går sammen om å anskaffe bestillerkompetanse som skal bistå kommunene med å gjennomføre energisparekontrakter (EPC).
EPC har vist seg som et godt verktøy for å redusere energiforbruket, oppgradere byggene og øke varmekomforten i byggene.

En vellykket gjennomføring krever god rådgivning og god oppfølging fra kommunene.

En vellykket gjennomføring krever god rådgivning og god oppfølging fra kommunene.
Det er NKF´s nettverk i Finnmark som har tatt initiativet til kommunesamarbeidet og har i samarbeid med KS Finnmark fått kommuneledelsen i de syv kommunene med på et samarbeid. Konkurransen gjennomføres med Alta som vertskommune. Konkurransen skal etter planen lyses ut på Doffin medio juni.
Forhåpentlig er energirådgiver på plass i slutten av august.

Et pilotprosjekt:

EPC-prosjektet i Finnmark inngår som pilot i NKF´s program for økt bestillerkompetanse,NKF prosjektstøtte, (mer info HER), i den forstand at NKF har en aktiv rolle i å bistå kommunene med å skaffe nødvendig bestillerkompetanse. NKF Finnmarksnettverk kan brukes til å drøfte erfaringer og følge opp leverandørene underveis. Et EPC prosjekt varer i 5-10 år til investeringene er nedbetalt. Der er derfor viktig å etablere en god oppfølgingsordning.
Her er NKF´s nettverk godt egnet.