NKF bygg og eiendom

Undervisningsbygg bidrar i SN/K 361 Samspillkontrakter

SN/K 361 Samspillkontrakter

Komiteen ble opprettet av Standard Norges sektorstyre for bygg, anlegg og eiendom 11. september 2014. Komiteen starter sitt arbeid nå i Mai 2015.

Bakgrunnen for opprettelsen av komiteen var konklusjonene i en sluttrapport utarbeidet av komité SN/K 534 Nye juridiske samarbeidsformer, hvis oppgave var å gi innspill om behovet for nye kontraktsstandarder, eller revisjon av eksisterende, som følge av nye samarbeidsformer (herunder samspillprosjekter).

Komiteens arbeid vil kunne bidra til økt kunnskap om utfordringene knyttet til bruk av samspillkontrakter, herunder viktigheten av å klargjøre roller og ansvarsforhold og etablere en felles kontraktsforståelse. Bygge-, anleggs-, og eiendomsnæringen vil trolig ha stor nytte av at det utarbeides standardiserte kontraktselementer til bruk i samspillprosjekter.


Roger Morsund, Seksjonsleder Utbygging, Undervisningsbygg Oslo KF er NKFs representant i den nyopprettede komiteen. Morsund har sittet som Styringsgruppens leder for 2 større samspillsentrepriser.

Komiteens deltakere får en unik mulighet til å påvirke utviklingen av arbeidet, og NKF er svært tilfreds med at Undervisningsbygg vil bidra i dette arbeidet.

Bidra med dine innspill:
Dersom du ønsker å komme med innspill til komiteens arbeide kan disse sendes til Roger Morsund på e-post HER