Stolte gullgutar i Hemsedal kommune

Stolte gullgutar i Hemsedal kommune

NKF bygg og eiendom

– IK-bygg gir de folkevalgte et bedre beslutningsgrunnlag

Over 200 personer deltok på IK-bygg-konferansen 2020, og hele 7 kommuner ble tildelt IK-bygg-prisen. Årets konferanse åpner snart for påmelding!

Jan Tore IK BYGG
Jan Tore Dilling loste oss elegant gjennom de to konferansedagene

Hvem får årets IK-BYGG-pris?

Prisen deles ut av Norsk Kommunalteknisk Forening, DiBK og KLP Skadeforsikring. Gullprisen deles ut til kommuner som tilfredsstiller kravene både når det gjelder kommunale formålsbygg og utleieboliger. Sølvprisen deles ut til kommuner som tilfredsstiller kravene når det gjelder formålsbygg. Inspirasjonsprisen Årets driftstekniker deles ut til en driftsteknikeren som gjennom året har utmerket seg gjennom arbeid med registrering og oppfølging av byggene sine i ikbygg.no

Juryens begrunnelse: Les om kriteriene for prisutdelingen i artikkelen HER

Fjorårets IK bygg-konferanse var historiens grønneste og første digitale, og også denne gangen blir det mulighet for å delta digitalt, uttaler NKFs direktør Kirsti Kierulf
 

Ester Liljedahl-3
Ester Liljedal, Driftsleder Eiendom, Gjøvik kommune

God forvaltning er god verdiforvaltning, og også en stor utfordring

Gjøvik kommune vant pris i fjor, og ordfører Torvild Sveen uttalte:

– Gjøvik kommune har samlet sine kommunale formålsbygg under Eiendomsavdelingen, mens kommunale utleieboliger er organisert i den kommunale boligstiftelsen. Dette gjør at vi har 140 000 m2 med bygg i kommunalt eie. God forvaltning er også god verdiforvaltning, og også en stor utfordring. Fra politisk ledelse er det viktig at kommunen tar nye steg for vår forvaltning, og det som er særdeles gledelig er at vi nå jobber så godt digitalt med oppfølgingen av våre bygg. Derfor satte vi så stor pris på å bli tildelt Sølv på IK bygg-konferansen. Samtidig er dette avdelingens ære, først og fremst. Men gjennom administrasjonens kartlegging og eiendomsavdelingens faglige kvaliteter, får vi innspill som også er viktige i budsjettsammenheng. Det gir oss som folkevalgte igjen et bedre beslutningsgrunnlag når avgjørelser skal tas, enten det er snakk om utbedringer eller nybygg.

Hemsedal tok GULL: – Ei stadfesting på godt arbeid innan eigedom

Odd Magne Anderdal, Leiar eigedom i Hemsedal kommune tok i mot prisen på vegne av Hemsedal kommune, og uttalte følgende dagen derpå:

Eigedom i Hemsedal har eit mål om å vera blant dei beste. Det handlar om personal, organisering, økonomi og økonomiforvaltning. Me må tenke kommunens lommebok som vår eigen og få mest mogeleg kvalitet til ok pris etc.

Tildelt gullpris er ei premiering for det me har gjort, og ei stadfesting på at me er på rett veg. Dette er ei vitamininnsprøyting for vidare arbeid. Alt er mogeleg også for ein liten kommune som Hemsedal. Det handlar om å setja seg mål og delmål. Ta steg for steg.

Det er gode og korte kommunikasjonslinjer mellom eigedom og det politiske. Eksempelvis har me fleire år hatt FDV-dokument med tilstandsrapport bygg som ein del av årleg økonomiplan/budsjettarbeid.

Eigedom har fått attendemelding om, samt føler at, politikarane er fornøgde med eigedomsdrifta. Men ein slik fantastisk pris, til og med gullprisen, er nok ei stadfesting på godt arbeid innan eigedom i Hemsedal.

Elles kanskje litt på sidelinja, men føler at både administrativ leiing og politikarane har tillit til eigedom. Det er lov å vera kreativ og visjonær, noko som eg ser på som viktig. Det har vore med på å gjeve mange gode resultat for Hemsedal, både teknisk og økonomisk. Så håpar eg på framleis tillit om det gong skulle slå feil ut. Så stor takk til administrativ og politisk leiing i kommunen.

… og tusen takk igjen for nominasjon og tildelt gullpris. Fantastisk gledeleg og boost vidare. Me har mange oppgåver framfor oss også. Nye mål og delmål skal løysast.  

På bildet øverst i artikkelen har Anderdal (bakerst til høyre) fått med seg driftsteknikarane John Johansen, Rino Eikrehagen, Yngve Dokk og Petter Karlsen. Ikkje til stades; Marius Dyrstad Venås og Narve Jordheim Brenna. Samtlege driftsteknikarar har minimum 1 stk fagbrev. Tømrer, elektro, VVS eller maskin, opplyser Anderdal.

Årets IK BYGG -konferanse, Oslo 8.–9. desember, åpner snart for påmelding!