Øyvind Sundquist er avdelingsleder for plan i Hammerfest kommune. Foto: Kjell Jørgen Holbye

Øyvind Sundquist er avdelingsleder for plan i Hammerfest kommune. Foto: Kjell Jørgen Holbye

Fagkonferansen 2022 / 8.-9. september

– Lett å velge bort den faglige oppdateringen

Fagkonferansen nærmer seg med stormskritt. Styremedlem i NKF plan og miljø, Øyvind Sundquist mener at det er lett å velge bort faglig oppdatering i en hektisk hverdag der man prioriterer innbyggerne.

Her fra salen under planparallellen i 2021 i Drammen. Foto: Sindre Haarr
Her fra salen under planparallellen i 2021 i Drammen. Foto: Sindre Haarr

Øyvind Sundquist er til daglig avdelingsleder i planavdelingen i Hammerfest kommune. Under årsmøtet i Bumunddal ble Sundquist gjenvalgt og starter nå på sitt tredje år som tillitsvalgt i NKF.

NKF plan og miljø arrangerer sammen med NKF byggesak Fagkonferansen som går av stabelen i Drammen 8.-9. september. Sundquist mener det er viktig at man tar seg tid til å løfte blikket i felleskap med kollegaer fra hele landet.

– Fagkonferansen er nyttig for faglig påfyll. I en travel hverdag er det lett å velge bort den faglige oppdateringen fordi man føler at man må prioritere sakene som kontinuerlig strømmer inn. Dette er prisverdig og vitner om en administrasjon med et genuint ønske om å hjelpe folk og få sakene behandlet så fort som mulig, forteller Sundquist.

– Samtidig mister man perspektivene, fugleblikket, som man får ved å oppsøke konferanser. 

Under konferansen i september blir det fagparalleller for både plan, byggesak og tilsyn i tillegg til fellesdelene. 8. september står naturfarer på fellesprogrammet. Til denne kommer Oslo kommune for fortelle om hvordan de jobber med overvannshåndtering og Skien kommune kommer til Drammen for å vise frem sin skybruddsplan og hvordan de forbereder seg på ekstremvær.

I tillegg kommer Ketil Malvik Foldal fra Gjerdrumutvalget for å snakke om NOUen På trygg grunn, som potensielt kan ilegge kommunen en hel del nye oppgaver tilknyttet risikoen rundt kvikkleire.

Sundquist peker på at både oppdatering på lovverk, gode eksempler fra andre kommuner og nettverket spiller inn når han skal prioritere deltakelse.

– Her treffer man andre som jobber med de samme tingene og som ofte har gode innspill på saker som man selv jobber med. Det er også en flott arena for å ta en sjekk på om man henger med i endringene i lovverk og veiledere som stadig kommer. Jeg tenker derfor at fagkonferansene er et viktig supplement i hverdagen til plan og byggesak og at det er fine og nyttige avbrekk, som man kan se frem til, i en hektisk hverdag, avslutter Sundquist.

Fagkonferansen 22 header.png