Illustrasjon: pexels.com

Illustrasjon: pexels.com

Norsk Kommunalteknisk Forening

Åpent høringsmøte: forskrift om gebyr for saksbehandling av gravesøknader i Viken

Torsdag 12. januar inviterer NKF til åpent høringsmøte om forslag til gebyr for saksbehandling av gravesøknader innføring av leie for bruk av veigrunn i Viken fylkeskommune. – Det har vært etterspørsel blant medlemmene om en åpen diskusjon om dette, forteller seniorrådgiver i NKF, Iren M. Lundby.

Viken fylkeskommune behandler hvert år cirka 1200 søknader gravearbeider i eller langs vei. Det er en omfattende saksbehandling, og veiene må forvaltes på en slik måte at ikke veikapitalen forringes og fremskynder vedlikeholdsbehov og investeringer. God og effektiv saksbehandling og oppfølging er nødvendig for å hindre dette. Dette er bakgrunnen for at det blir foreslått å innføre gebyr for saksbehandling. Den foreslåtte forskriften har hjemmel i forskrift om ledninger i offentlig veg§ 18, jf. vegloven § 32. 

Gebyrsatsene er kalkulert etter selvkost, og kan reguleres en gang per år. 

Det er foreslått følgende gebyrsatser: 

  • Behandlingsgebyr gravesøknader (inkludert forhåndsbefaring) kr 4000,-
  • Kontroll/tilsynsgebyr pr. kontroll kr 1900,-
  • Endringer eller forlengelser av innvilget søknad kr 2000,-.

– Det er allerede startet en prosess med de berørte kommunene, men NKF ønsker, sammen med hele medlemsmassen, å diskutere et høringssvar til Viken. Vi håper derfor at alle interesserte vil være med på åpent høringsmøte torsdag 12. januar kl 10-11, forteller Lundby.

Lenke til det åpne møtet finner du her

Relevante dokumenter