NKF_med undertekst

Åpner for økt fysisk deltakelse på konferanser

Nå er det lettelser i énmetersregelen på kurs og konferanser. – Selv om vi vil fortsette å tilby hybride arrangementer, kan digitale konferanser aldri erstatte det å være sammen fysisk, sier administrerende direktør Kirsti Kierulf i NKF. 

 

6413422_4908775
Kirsti Kierulf og NKF gleder seg til fulle konferansesaler etter to års pandemi. Foto: Chris Caspersen.

Lettelsene, som ble bekreftet av næringsministeren onsdag, betyr at énmetersregelen kan fravikes der det er tilviste plasser. Det betyr at konferansesaler nå igjen kan fylles, så lenge det driftes smittevernfaglig.  Det betyr blant annet at det ennå ikke vil bli anledning til full mingling.

– Utenfor salen vil énmetersregelen fortsatt gjelde, sier Kirsti Kierulf. – Men uansett vil det nå bli anledning til å møtes på konferanse i mye større grad enn i de to årene vi har bak oss. Det betyr mye for utbyttet av en konferanse å få muligheter til nettverksbygging og direkte kontakt, sier hun. – Det er de levende møtene som er aller viktigst for å skape innovasjonskraft. Det er slik nettverk skapes, understreker hun.

Har støttet overnattingsbransjen

NKF har gjennom hele pandemien lagt vekt på å avholde fysiske konferanser når det har vært mulig. De to kommende konferansene, Vinterkonferansen for plan og byggesak i Tromsø 14.–15. februar og Boliger for fremtiden 2022 16.–17. februar, er åpne både for fysisk deltakelse og digitalt arrangement. 

– For NKF har det vært viktig å bidra til å holde samfunnshjulene i gang, og selv om det har innebåret risiko, har vi ønsket å støtte næringsliv og overnattingsbransjen med å avholde fysiske konferanser. Nå ser det heldigvis ut til at næringen igjen kan satse for fullt på fysisk deltakelse, og det er vi glade for, sier hun.

Digitalt tilbud

Samtidig har pandemien også vist at det er behov for et digitalt tilbud, både fordi det innebærer enklere deltakelse, og ikke minst fordi mange flere fra hver kommune kan delta uten at det påvirker driften. Derfor har NKF bestemt seg for å gi en rabatt på digital konferansedeltakelse dersom flere ønsker å delta.

– Det betyr ganske enkelt at man kan delta med flere personer enn man betaler for, sier Kirsti Kierulf. – Vår oppgave er å bidra til kompetansedeling, og vi ønsker derfor så mange deltakere som mulig når vi arrangerer konferanser. Dette tilbudet bør være en god anledning til å melde på hele avdelinger og gjøre en fagdag ut av det, sier hun.

Rabatten fungerer slik:

Betal for 3 deltakere, delta opptil 12 personer

Betal for 4 deltakere, delta med opptil 16 personer

Betal for 5 deltakere, delta med opptil 20 personer

Digital Rabatt.jpg