Årets driftstekniker er Tommy Pedersen fra Lørenskog kommune (t.v.). Her er han sammen med årets Gullprisvinner Sandefjord kommune, representert ved enhetsleder Øyvind Vasvik

Årets driftstekniker er Tommy Pedersen fra Lørenskog kommune (t.v.). Her er han sammen med årets Gullprisvinner Sandefjord kommune, representert ved enhetsleder Øyvind Vasvik.

NKF bygg og eiendom

Årets priser er delt ut

Årets IK-byggpriser ble tirsdag ettermiddag delt ut på Gardermoen. Gull- og sølvprisen, samt årets driftstekniker blir delt ut av NKF, KLP Skadeforsikring og DiBK. 

Prisene ble delt ut for 6. gang tirsdag 3. desember. Prisene deles ut for god bruk av internkontrollsystemet IK-bygg i sin forvaltning av offentlige bygg. Prisen deles ut av Norsk Kommunalteknisk Forening, DiBK og KLP Skadeforsikring. 

Prisen, som bare er mulig å motta én gang ble i år delt ut for 6. gang og adm. dir. i KLP Skadeforsikring, Tore Tenold, hadde æren av å dele ut prisene.

– Vi er svært glade for at stadig flere kommuner tar IK-bygg i bruk, selv om vi skulle ønske at dette ble en standard løsning for kommune-Norge. Dette fordi vi mener det er helt avgjørende å ha gode tilstandsanalyser slik at man kan lage gode handlingsplaner. Det er også svært gledelig at det nå kan lages risikoanalyser i IK-bygg, noe som letter arbeidet med å prioritere tiltakene man vil utføre. Det er alltid viktig å gjøre de rette tingene i riktig rekkefølge. Og ikke minst kunne dokumentere at man faktisk har foretatt vurderinger, sa Tenold til forsamlingen som for anledningen var samlet til IKbygg-konferansen 2019.

Gull og sølvprisen 2019

Juryen, bestående av Norsk Kommunalteknisk Forening, DiBK og KLP Skadeforsikring, har i år vurdert flere kandidater i følgende kriterier:

  • Hvordan samhandling mellom eier, bruker og forvalter fungerer.
  • Hvordan samhandling mellom forvalter og bruker letter arbeidet med å opprettholde sikkerheten og kvaliteten i bygget.
  • Hvordan eier involveres for å få tilstrekkelig bevilgninger.

Gullprisen gikk i 2019 til Sandefjord, og deles ut til kommuner som tilfredsstiller kravene både når det gjelder kommunale formålsbygg og utleieboliger.

Sølvprisen gikk i 2019 til Øygarden, og deles ut til kommuner som tilfredsstiller kravene når det gjelder formålsbygg.

Aarets driftstekniker
Årets driftstekniker: Tommy Pedersen fra Lørenskog kommune. Foto: Lene Kristin Hollseter

Tommy er årets driftstekniker

Prisen for årets driftstekniker deles ut til den driftsteknikeren som gjennom året har utmerket seg gjennom arbeid med registrering og oppfølging av byggene sine. – Vi håper virkelig at jobben de gjør blir verdsatt, for dette er en svært viktig jobb, sa adm. dir. i KLP Skadeforsikring, Tore Tenold, da prisen skulle deles ut.

Tommy Pedersen i Lørenskog kommune stakk av med den prisen som årets driftstekniker i bruk av internkontrollsystemet IK-bygg i sin forvaltning av offentlige bygg. 

– Jeg er veldig overrasket! Dette var gøy, utbrøt en fornøyd Pedersen etter å ha mottatt prisen.

Pedersen, som har over 30 års erfaring som driftstekniker i Lørenskog kommune, beskrives som nøyaktig og erfaren i sitt arbeid. I tillegg utmerker han seg som svært behjelpelig overfor både kollegaer og brukere i byggene sine.