JS20 Fenriken

NKF bygg og eiendom

Alle trenger et botilbud tilpasset sitt behov – Et trygt hjem

Årets viktigste boligkonferanse samler fagfolk fra hele landet "Live", både fysisk og digitalt. Boliger for fremtiden 2021 er åpnet for påmelding, og Geir Aker gleder seg til å lose oss trygt frem.

En nasjonal møteplass

Historiens grønneste og første virtuelle Boliger for fremtiden 2021 blir den 10. i rekken i sin nåværende form, og for første gang blir den holdt utenfor hovedstaden. Årets konferanse er lagt til 10. og 11. februar i Trondheim. Konferansen er også åpen for fysisk deltagelse, for et begrenset antall i korona-trygge omgivelser. Det er imidlertid viktig å møte våre medlemmer der de er, og med det nye digitale tilbudet når vi hver krok av landet. Målet er å samle fagfolk fra hele landet "Live" – både fysisk og digitalt.

Alle med ansvar, oppgaver og interesse innen feltet, både lokalt og nasjonalt, inviteres til å delta. Konferansen har etablert seg som en viktig møteplass, og mange regner arrangementet som årets viktigste boligkonferanse.

Nikolai Astrup 1
Kommunal og moderniseringsminister Nikolai Astrup

Årets viktigste boligkonferanse bygger bro: FDV + Boligsosialt = SANT

Denne konferansen skiller seg fra andre møteplasser ved å oppfordre og invitere til samhandling på tvers av etablerte skiller mellom fag og etater. Eiere/forvaltere som bygger, drifter, og stiller boliger til rådighet i kommunene, og tildeler med ansvar knyttet til boligsosiale utfordringer, inviteres til samspill og beste praksis for best mulig måloppnåelse.

Fra politisk hold er det forventninger om at man også innenfor boligfeltet bidrar til å nå klimamålene, velger innovative løsninger, og skaper inkluderende og trygge bomiljø. Gjennomgående god standard og høyere vedlikeholdsnivå bidrar til å utjevne levekår og redusere stigmatisering. Har vi, og bruker vi, de økonomiske virkemidlene som trengs for å få frem kostnadseffektive og rimelige boliger? Hvordan gi alle som trenger det et botilbud tilpasset sitt behov – et trygt hjem?

Kommunal og moderniseringsminister Nikolai Astrup er invitert til å presentere Regjeringens strategi for sosial boligpolitikk. Digitaliseringsprosessen har bonn gass, men samtidig kreves det at kommunene skal være kostnadseffektive. Vi har derfor utfordret KMD til å si noe om de nasjonale forventningene til digitalisering og implementering av velferdsteknologi i kommune-Norge. Kommunedirektør Wolden i Trondheim kommune, er invitert til å si noe om hvordan det arbeides på tvers, internt, for å lykkes med målet om tildeling i henhold til regelverket.

Kurt O
Advokat Kurt O. Bjørnnes

Advokat Kurt O. Bjørnnes setter JUSS i et HMS-perspektiv

Vaktmestre og annet driftspersonell har ofte arbeidsoppgaver i andres hjem, og som regel vet de ikke hva som møter dem. Er det mulig å etablere et system der helsepersonell, eller andre, melder eller sier fra om utfordrende atferd, manglende brannsikkerhet og lignende?

Kan et slikt system etableres uten å bryte taushetsplikten, og hvordan står taushetsplikten seg i forhold til arbeidsgivers ansvar for helse, miljø og sikkerhet Bjørnnes fikk gode tilbakemeldinger etter sitt foredrag på forrige konferanse. Vi ser frem til å lytte til ham igjen når han denne gangen setter jussen i et HMS-perspektiv under tittelen: «Hva venter deg bak neste dør?"

Gleder seg til å lede konferansen

Geir Aker er kanskje mest kjent for sin rolle som Fenriken i Kompani Lauritzen (TV2), men han har også bakgrunn fra kommunal boligforvaltning. I Horten kommune satt han som leder av tildelingsutvalget, og var ansvarlig for kommunikasjonen med forvalter av kommunale boliger. Videre ledet han avdelingen som var ansvarlig for sosialhjelp og garantiordningen for depositum til leietakerne, og utviklet også et verktøy som sorterte søknader etter behov, og ga tallgrunnlag til politikerne.

Aker ledet også avdelingen som jobbet med søknader om lån fra Husbanken, og i kraft av sin stilling var han pådriver for å få innført forsterkede boliger i Horten kommune. Han har også besøkt mange kommunale boliger i sin jobb som utekontakt blant rusavhengige, og sett mange eksempler på hvordan dette fungerer.

Samhandling på tvers av fagområder og etater – Hvordan få det til?

I over 10 år utdannet Geir Aker både ledere og soldater i Forsvaret, og på TV fremstår fenriken som streng, og med myndig disiplin. Han mener imidlertid at likhetene er flere enn forskjellene fra militært til sivilt liv, og tydelighet er også hans favorittema. Med kunnskap om formidling kombinert med relasjonell ferdighet, levere han budskapet mildt og tydelig, eller strengt, om det skulle være behov. Og gjerne med et glimt i øyet. Du som lytter til Geir får: Enkle verktøy, tydelige perspektiver, og synliggjort ansvar for ev ønsket endring. Han fikk svært gode tilbakemeldinger etter sitt foredrag på Jobb smartere 2020, og han gleder seg nå til å lede oss gjennom to konferansedager om kommunal boligforvaltning.

Pandemirabatt før 1. januar - Sikre deg plass: