Tore Tenold_klp_adm

NKF bygg og eiendom

Blir din kommune mottaker av utmerkelse i år?

KLP Skadeforsikring, DiBK og NKF deler ut IKbygg-prisen for 6. gang under IKbygg-konferansen på Gardermoen 3. - 4. desember. Fagprisen deles ut i flere kategorier og anerkjenner god bruk av internkontrollsystemet, fordi systematisk sikkerhets- og forvaltningsarbeid har vist seg å ha en stor effekt på kvaliteten av byggene.

Tore Tenold_klp_adm
Prisutdeler Tore Tenold, adm.dir. KLP Skadeforsikring

Bakgrunnen for etableringen av fagprisen i 2014 var at KLP Skadeforsikring, i samarbeid med DiBK og NKF, så at et systematisk sikkerhets- og kvalitetsarbeid i byggene ga svært gode resultat. Dette viste seg spesielt når det gjelder:

  • Kvaliteten i byggene, som er av stor verdi for brukerne.
  • Sikkerheten i byggene, hvor man så at mange av de «unødvendige» skadene ble borte.
  • Økonomisk gevinst, gjennom langsiktig systematisk arbeid i kommunen.

I tillegg kommer aspekt som forutsigbarhet og arbeidsglede gjennom felles mål.

– Vi i KLP Skadeforsikring mener at IK-bygg er et godt verktøy for å få kartlagt tilstanden i byggene. Denne kartleggingen er helt avgjørende for å iverksette riktige tiltak som ivaretar byggets sikkerhet og kvalitet. I en slik kartlegging er det viktig å få med brukerne. Da kan de lettere se det ansvaret de har for sikkerhet og kvalitet i bygget. Ikke bare overlate alt til eiendomsforvaltningen, sier administrerende direktør i KLP Skadeforsikring, Tore Tenold til kommunalteknikk.no

– Det er gledelig å se at IK-bygg utvikler seg. Ikke minst ved innføringen av modulen for risikoanalyse. Dette er et glimrende verktøy for samhandling mellom forvalter og bruker for å avdekke farer og problemer. Samtidig vil det gi en større forståelse for ulike risikoforhold i bygget. Og ikke minst så får man en god oversikt over hvilke områder det er viktig å arbeide med, forteller, Tenold: – Vi håper enda flere kommuner tar i bruk IKbygg og ser verdien av systematisk sikkerhetsforvaltning i bygg. Det vil redusere risikoen for skader og gi en bedre hverdag for eiendomsforvalterne og de som bruker byggene. Erfaringene viser at dette arbeidet kan gi gode økonomiske gevinster.

Mottagere av IK-BYGGs Fagpris 2018. Foto: Sindre Haarr
Mottagere av IKbygg-prisen 2018. Foto: Sindre Haarr

Hvem blir årets prisvinnere?

Under årets IKbygg-konferanse som avholdes 3.-4. desember vil Tenold overrekke fagprisen for 6. år på rad. For å anerkjenne det gode arbeidet som gjøres, og fordi det nytter. Det er en ære og stor stas å motta både Sølvprisen, Gullprisen og Årets driftstekniker, ifølge tidligere mottakere av disse. 

Sølvprisen gis til kommuner som på en utmerket måte har brukt IK-bygg i forbindelse med et systematisk forvaltningsarbeid på formålsbyggene. Prisen ble i 2018 gitt til Giske kommune og Sigdal kommune.

Gullprisen gis til kommune som benytter IK-bygg både for formålsbyggene og de kommunale utleieboligene. Prisen ble i 2018 gitt til Eidsvoll kommune, Lørenskog kommune og Tynset kommune. To av virksomhetene blant kandidatene har ikke boliger, men har benyttet systemet på de byggene de har. Juryen vurderte at også Finnmark fylkeskommune og Larvik kirkelige fellesråd skulle få Gullprisen.

Skal det systematiske forvaltningsarbeidet fungere, så er vi helt avhengige av motiverte og ivrige driftsteknikere. Derfor vurderer juryen prisen Årets driftstekniker som spesielt verdifull. Frank Engebakken fra Løten kommune fikk prisen for "Årets driftstekniker 2018".

Godt faglig utbytte og utveksling av erfaring

Programmet til årets konferanse ligger klart og påmeldingen er i full gang.

– Målet med IKbygg-konferansen er godt faglig utbytte og utveksling av erfaring mellom kollegaer fra hele landet, slik at vi stadig kan forbedre oss. Her er også en arena for å spille inn ønsker om videreutvikling, høre og se hva som er nytt, sier prosjektleder Lene Kristin Hollseter i NKF. 

Blant noen av temaene finner du i år Risikovurdering, Tverretatlig samarbeid, Sensorteknologi, Kommunikasjon som når frem og Kommunesammenslåing med videreføring av Internkontrollsystem. Treff også NKFs nye direktør og hør nytt fra direktoratene.

Fullt program med informasjon og påmelding finner du her: IKbygg-konferansen 3.- 4. desember 
IK-BYGG 2019 Klikk her