Jobb smartere 2021

Byggebransjen i unik posisjon for digital verdiskaping

Atussa
Atussa Koushan fra Cognites team for industriell robotikk. Foto: Cognite.

Med mål om å samle data fra samtlige driftssystemer til selskaper innen tungindustrien, er Cognite blitt et av Skandinavias raskest voksende selskaper. Cognite er også Norges første selskap som på under fem år har blitt verdsatt til 1 milliard dollar. 

Dette kommer som en følge av at selskapet løser en av de største utfordringene innen digitalisering – samle data og gjøre dem tilgjengelige og forståelige for både mennesker og maskiner. Byggebransjen står i en unik posisjon til å skape verdi gjennom digitalisering som følge av satsninger innen BIM, GPS-sporing av maskiner, IoT-enheter i bygg og skybaserte ERP-systemer. Men bransjen har også en felles utfordring knyttet til digitalisering: Hvordan samle alle dataene og muliggjøre økt verdiskaping?

Under Jobb Smartere 2021 vil Atussa Koushan og produktsjef Marcus Horn fra Cognite, på vegne av sitt team for Industriell robotikk, presentere status og muligheter ved bruk av robotikk for inspeksjoner. De vil ta for seg løsninger for automatisk rapportering innen driftsdata på bygg og prosjektstatus på byggeprosjekter. Disse løsningene vil sikre ivaretakelse av HMS-tiltak på bygg i drift, og økt kvalitet på byggeprosjekter.

Digitalisering effektiviserer arbeidsprosesser som åpner opp for at vi kan bruke mer tid på kreativt verdiskapende arbeid og mindre tid på repetitive oppgaver. Et viktig verktøy i denne prosessen er inspeksjonsroboter til bruk på byggeplass og i operative bygg og anlegg. Men i likhet med at et sveiseapparat kun er så bra som operatøren som bruker det, er roboter kun så bra som tilhørende dataplattform for håndtering av inspeksjonsdata. 

Marcus_Horn 1
Produktsjef Marcus Horn i Cognite. Foto: Cognite.

Live-demonstrasjon

Se Cognite demonstrere live hva som er mulig å få til allerede nå, med eksisterende løsninger for robotstyring og dataplattform. Ikke gå glipp av Cognites foredrag under Jobb smartere 2021!

 

Smakebiter fra programmet

Espen Rostrup Nakstad og Aksel Lund Svindal 
Møt fremtidens medarbeider "LIVE"!
Fremtidens byggdrift: Er vi forberedt på neste Pandemi?
Hvordan bestille riktig kvalitet på renhold, og bygg som virker?
Sirkulærøkonomi: Gjenbruk og ombruk i hele verdikjeden
Er det mulig å oppnå inneluftforhold hvor virus ikke trives/spres?

Hele programmet for konferansen finner du her.

Jobb smartere logo