Direktoratet for byggkvalitet

Forslag til endringer i byggteknisk forskrift §§ 1-2, 1-3 og 12-7 og byggesaksforskriften §§ 3-1 og 14-2 om mikrohus

På oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet sender Direktoratet for byggkvalitet på høring forslag om endringer i byggteknisk forskrift og byggesaksforskriften. Endringene tilrettelegger for enklere oppføring av mikrohus til boligformål.

På oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet sender Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) på høring forslag til endringer i byggteknisk forskrift og byggesaksforskriften.

Høringsforslaget tar sikte på å gi forenklede regler i byggteknisk forskrift (TEK17) og byggesaksforskriften (SAK10) for mikrohus. Formålet er at det skal bli enklere å oppføre slike hus samt at det gis en tydelig definisjon i forskriften av mikrohus. Forslaget omfatter mikrohus som skal benyttes til boligformål, enten det er fast fundamentert i grunnen, står på hjul eller på tilhenger. Skal et hus eller en vogn benyttes som permanent bolig, må den oppfylle kravene til bolig i TEK17. Gjennom høringen foreslår vi at de forenklede reglene gjelder for frittliggende mikrohus til boligformål, med et maksimalt bruksareal på inntil 30 m2.

Høringsdokumentene er tilgjengelig på direktoratets nettsider. Høringssvar ønskes primært mottatt på direktoratets elektroniske høringsløsning. Det er anledning til å uttale seg til høringen selv om man ikke er oppført på listen over høringsinstanser.

Merknader til forslaget må være mottatt i DiBK innen 09.09.2021.