DFØ

Digital spørretime: Bærekraftige anskaffelser av bygg og anlegg

Lurer du på hvordan du kan inkludere bærekraft i bygg- og anleggsanskaffelser? 10. juni inviterer DFØ til et åpent møte der du kan stille spørsmål som du har i ditt byggeprosjekt.

Målgruppe

Offentlige innkjøpere, innkjøpsledere, byggherrer, miljørådgivere, prosjektledere og andre som arbeider med bygg- og anleggsinnkjøp.

Anbefalte forkunnskaper

Ingen spesielle forkunnskaper nødvendig, men det er en fordel med kjennskap til offentlige innkjøp, av bygg og anlegg.

Program/Innhold

Avdeling for Bærekraft og Innovasjon i DFØ inviterer til digital spørretime for bærekraftige anskaffelser i bygg og anlegg.

Under dette webinaret ønsker DFØ å gå gjennom ofte stilte spørsmål, og gi mulighet for å stille spørsmål og diskutere.

  • Har du spørsmål om bærekraftige anskaffelser av bygg og anlegg som du ønsker at DFØ skal ta opp? Send e-post til ellen.ramsnes@dfo.no innen 9. juni, og skriv «Spørsmål til webinar 10.06» i emnefeltet.

Meld deg på spørretimen HER

DFØ til NKFs webinar 15. juni: Hvordan bestille bærekraftige bygg?

Under del to av NKFs webinarserie om Bærekraft i eiendomsforvaltningen kommer Ellen Ramsnes fra DFØ for å snakke om at DFØs nye verktøy for å stille krav til beregning av klimagassutslipp fra materialbruk i byggDet er Byggherrens/Prosjektlederens ansvar!

Ellen Ramsnes er rådgivar i divisjon for offentlige anskaffelser i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring og har bakgrunn frå industriell økologi; livssyklusanalysar og vurdering av miljøpåverknadar. Hun jobber med bærekraft i bygg- og anleggsprosjekt, veiledning om ivaretaking av klima og miljø i anskaffelser og utarbeidelse av miljøkrav- og kriterier som kan brukes i konkurransegrunnlag.

Kommunal eiendomsforvaltning vil bli påvirket av nasjonale myndigheters forpliktelse til FNs bærekrafts mål
Kommuners ambisjoner er å utvikle gode formålsbygg som skoler, barnehager, sykehjem, idretts- og kulturbygg, og boliger med fokus på miljø og klima. Samtidig så settes også fokus på sosialt ansvar, hvor vi kan bidra til å redusere risikoen for brudd på grunnleggende menneskerettigheter i våre anskaffelser. 

Vi er pålagt å ta hensyn til livssykluskostnader i våre anskaffelser. Livssykluskostnader og hensynet til klima og miljø er ofte to sider av samme sak. Drift, vedlikehold og utfasing av en anskaffelse, kan påføre det offentlige utgifter for mange år fremover. Vi må også rette denne oppmerksomheten mot eksisterende bygg, og være med på omstillingen til mer gjenbruk. 

Kommunene har en stor påvirkningsmulighet: Anskaffer årlig for betydelige summer, og vil derfor ha betydelig innvirkning på oppnåelsen av bærekrafts-målene og fremtidens Norge. Har du tatt utfordringen?

Klikk på bildet under for å se programmet og melde deg på:

Baerekraft i eiendomsforvaltningen.png