Geir Aker er nok mest kjent som fenriken fra Kompani Lauritzen på TV2, men han er også instruktør, veileder og foredragsholder. Han kommer til Jobb smartere 2020.

Geir Aker er nok mest kjent som fenriken fra Kompani Lauritzen på TV2, men han er også instruktør, veileder og foredragsholder. Han kommer til Jobb smartere 2020.

NKF bygg og eiendom

Er du som leder rustet (nok) for fremtiden?

Endringstakten og dimensjonen på endringene som skjer i arbeidslivet går bare raskere og raskere, og blir bare større og større. Evnen til å bygge en ønsket kultur, og ferdigheter til å utøve en klar strategi, og tydelig lederkommunikasjon, er bare noe av det som forventes at ledere må beherske.

Ledelsesfaget har ingen lang historie, men det gjør det definitivt ikke mindre viktig av den grunn. Endringstakten og dimensjonen på de endringene som skjer i arbeidslivet, går raskt og blir bare større og større. Dette stiller store krav til de som skal lede menneskene i omveltningen, disrupsjonen, innovasjonen, og de nødvendige endringsprosessene vi står midt oppe i hver eneste dag. Det stilles høye forventninger til en tydelig strategi, evne til å bygge en ønsket kultur, og ferdigheter og mot til å utøve tydelig og klar lederkommunikasjon. Alt dette forventes det at du som leder må beherske.

Hvordan jobbe smartere?

Skal ledere evne å jobbe smartere; se muligheter, forstå mennesker, fatte beslutninger og skape resultater – kreves selvfølgelig faglig påfyll, men også trening på ferdigheter og et bevisst forhold til holdninger som inngår i ledelsesfaget. Jobb smartere (23 – 24 september) er en konferanse som nettopp tar tak i dette behovet – og derfor ser vi også sånn fram til å møte dere alle, og kanskje flere, der. 

I tråd med NKFs visjon om kunnskapsdeling for et bedre samfunn stiller mange kommunerepresentanter for å dele sine erfaringer fra denne annerledes og utfordrende tiden vi er inne i, og vi gleder oss til å lytte til kommune-Norges beste praksis.

Eiendomsdirektør i Trondheim eiendom, Per-Tore Strøen
Eiendomsdirektør i Trondheim eiendom, Per-Tore Strøen

Hva skjedde innenfor den kommunale eiendomsvirksomheten da hele Norge stengte den 12. mars?

Per-Tore Støen er eiendomsdirektør i Trondheim Eiendom. Han har bakgrunn fra næringslivet, men stortrives i sin nye rolle og bidrar også i programkomiteen. Støen vil først dele litt om hva som skjedde innenfor den kommunale eiendomsvirksomheten da hele Norge stengte den 12. mars. Kan vi i ettertid registrere noen sykdomstegn, eller har vi kommet styrket ut av krisesituasjonen? Per-Tore vil dele erfaringen til Trondheim eiendom, og vise hvordan en krisesituasjon også kan snus til noe positivt. Han vil også snakke litt om morgendagens eiendomsdrifting. Hvordan trylle frem de nye og gode ideene ved å begeistre hele organisasjonen og motivere 620 ansatte til nytenkning, og hva dette har skapt av resultater.

JS20 Lars Henrik Bohler
Lars Henrik Bøhler, Administrerende direktør, Omsorgsbygg Oslo KF.

Ledelse i krisetid

Lars Henrik Bøhler, Administrerende direktør, Omsorgsbygg Oslo KF har utdanning og lang erfaring innen beredskap og ledelse. Hans bakgrunn er først og fremst fra politiet, men også fra det kommunale. Vi gleder oss til å lytte til hans foredrag om ledelse og beredskap, og om hvordan være en god leder i krisetid.

Erfaringer med drift av omsorgsboliger under pandemien står også på agendaen: – Må vi nå tenke nytt med hensyn til smittevern og besøksområder. Pandemien rammet sykehjemmene i Oslo hardt, og nær halvparten av sykehjemmene i kommunen konstaterte smitte hos enten beboere eller ansatte. Vi skal få høre hvordan Omsorgsbygg som byggforvalter, og Sykehjemsetaten, jobbet sammen for å håndtere smittevern på en effektiv måte.

JS20 LeneSofie
Gestaltrerapaut Lene Sofie Arnesen

Hvordan du ser på deg selv, påvirker deg som leder

Hvordan inspirere til engasjement og effektivitet, og samtidig forebygge sykefravær? Visste du at det du tenker på som negativt kanskje ikke er så dumt allikevel, eller at det å gi «gode råd» til sykmeldte ikke nødvendigvis er det rette?

Lene Sofie Arnesen er gestaltterapeut. Hun gir deg tips og konkrete verktøy som du kan bruke på å øke din oppmerksomhet på deg selv i møte med dine medarbeidere. Alt henger sammen, og du kan bli overrasket over at hvordan du ser på deg selv kan påvirke deg selv som leder. Lene Sofie Arnesen utdyper: – I mange år fløy jeg på autopilot og var aldri helt bevisst på hva mine valg egentlig gjorde for min livskvalitet. Jeg hadde bestandig litt dårlig samvittighet for ting jeg burde gjort annerledes, eller bedre. Jeg følte at jeg aldri strakk helt til, hverken på jobb eller hjemme, og selv om jeg syntes hverdagen var helt grei, var jeg stresset, streng med meg selv og hadde lite energi. Utad var jeg sterk. Jeg forsto ikke at jeg hadde en usunn selvfølelse. Jeg var jo ikke syk, men veldig sensitiv for hva andre tenkte og trodde om meg.

– I dag er jeg langt mer bevisst mine valg, og flink til å sette grenser. Samtidig er jeg mer tydelig for menneskene rundt meg. Bra for dem, godt for meg. Jeg er mer robust og føler mer energi og overskudd i hverdagen.

I foredraget "Positive tanker er bullshit" tar Lene Sofie et oppgjør med «Tenk positivt-trenden». – Om du undertrykker vonde følelser og tanker over tid, vil kroppen brutalt gi beskjed, hevder Arnesen, som også vil lære oss øvelser, verktøy og tips som bevisstgjør oss og hjelper oss mot en sunnere selvfølelse. – Vi er kanskje ikke er så ulike når alt kommer til stykket, avslutter Lene Sofie.

JS20 Dennis Grepperud
Årets Byggdrifter i 2019, Dennis Nogi Johan Grepperud kommer til Jobb smartere 2020.

Vi må forberede oss på å kunne møte fremtiden, og det handler om mennesker

Dennis Nogi Johan Grepperud er byggdrifter i Lillestrøm kommune. Han ble også kåret til Årets Byggdrifter i 2019. han er invitert til å delta i «sofaprat» om Hvordan frigjøre ressurser for å prioritere riktig. Dennis utdyper:
– Det er veldig viktig å følge med på utviklingen innen eiendomsdrift, og for at jeg selv og min arbeidsgiver skal kunne møte fremtiden, er jeg engasjert i det meste innen eiendomsforvaltning. Jeg tenker miljø og energisparende tiltak hver dag. Mine brukere skal komme til et bygg med godt inneklima, og varme og lyse og trivelige lokaler. Jeg er der for brukerne som den gode gamle vaktmesteren, og som byggdrifter med bredde i min kunnskap.

Dennis er også engasjert i nye byggeprosjekter:
– Byggdrifteren må være med i hele prosessen, fra forprosjekt til ferdig bygg. Dette er meget viktig da de kan det meste om drift av bygningsmasse.

Dennis jobbet 15 år i vaktmesterfaget før han tok svennebrev i tømrerfaget, og fagbrev som Byggdrifter i 2016. Han har også svennebrev som tømrer. Han brenner for fagets aksept i kommunal sektor, og har vært en pådriver for lærlingeordningen.

Hjemmekontor, eller gjemmekontor? Teknologi, medarbeidere og grensesetting

Den utfordrende tiden vi er inn ei har tvunget oss til å tenke annerledes, og ikke minst til å jobbe annerledes. Bruken av digitale kommunikasjonsplattformer i kombinasjon med hjemmekontor har blitt utbredt, og til dels akseptert som den nye normen. Men hva gjør dette med oss, og hvordan ivareta medarbeidere med spesielle behov og utfordringer?

Siri Yde Aksnes og Wendy Nilsen er begge Seniorforskere ved Arbeidslivsforskningsinstituttet AFI (OsloMet). De vil dele resultater fra sin forskning knyttet til de ovennevnte problemstillingene. Etterpå setter vi digital ledelse og digital transformasjon/endring på agendaen. I sofaen møtes Voica D. Imrik, Etatssjef Bygg og eiendom, Fredrikstad kommune, og Per-Tore Støen, eiendomsdirektør, Trondheim eiendom for å drøfte potensielle bonusbarn av den digitale endringen.

JS20 Kolbjorn Nordvik
Koldbjørn Nordvik er fasilitator, sertifisert NLP-Coach, foredragsholder, strategisk rådgiver, konferansier, motivator og partner i Engasjert Byrå.

Effektive endringsprosesser med mennesket i sentrum

Endringsprosesser er en kontinuerlig del av arbeidslivet. Endringer skjer raskere og raskere – og blir bare større og større. Vi må stadig lære oss nye ting; tilegne oss ny kunnskap, nye ferdigheter og bli mer bevisst på våre holdninger. Kolbjørn Nordvik har utdannelse fra NTNU, har jobbet som lærer, tekstforfatter og konsulent. Nå er han fasilitator, sertifisert NLP-Coach, foredragsholder, strategisk rådgiver, konferansier, motivator og partner i Engasjert Byrå. Kolbjørn jobber tett på ledere og ledergrupper, holder kurs, foredrag og workshoper, driver coaching og bidrar i kreative prosesser for bedriftskunder innenfor mange ulike bransjer, også kommuner. Kolbjørn vil blant annet snakke om hvordan du selv kan bidra til å møte endringene i arbeidslivet, og igjen: Det handler om mennesker!

Våg å være tydelig - Eller slit med alternativet

Geir Aker er nok mest kjent som fenriken fra Kompani Lauritzen på TV2, men han er også instruktør, veileder og foredragsholder. Karakterboka Geir fikk på barneskolen sa hvert år at han var flink i norsk og matte, men pratsom og urolig i timene. I dag lever han av det som var et uromoment i skolen; å prate.

På TV fremstår fenriken, i Kompani Lauritzen, som streng og med myndig disiplin. I over 10 år i Forsvaret utdannet han både ledere og soldater. Likhetene er flere enn forskjellene fra militært til sivilt, og tydelighet er en av favorittemaene til Geir. Med kunnskap om formidling kombinert med relasjonell ferdighet, leveres budskapet mildt og tydelig, eller strengt, om det skulle være behov. Og gjerne med et glimt i øyet. Geir Aker gir deg: Enkle verktøy, tydelige perspektiver og synliggjort ansvar for ønsket endring.

Det handler om vendepunkt, endring og nytenking

I dette annerledes året har vi vært nødt til å jobbe enda smartere. Hva tar vi med oss videre og hvordan skal vi jobbe annerledes fremover?

Jobb smartere møtes ledere med felles mål og utfordringer. Vi setter fokus på ledelse av fremtidens eiendomsdrift, renhold og byggeprosjekt, og samler fagfolk med tilsvarende ansvar og utfordringer, fra hele landet. NKF bygg og eiendom er landets ledende nettverk innen offentlig bygg- og eiendomsforvaltning. Hvordan skal vi møte endringene som kommer og sikre den gode utviklingen vi ønsker? Hvordan skal vi levere kvalitet og møte FNs bærekraftsmål samtidig?

Menneskelige relasjoner kan ikke digitaliseres, eller automatiseres. På konferansen vil vi evaluere og dele erfaringer fra samtidens eiendomsforvaltning. Hvordan har vi vært nødt til å tenke annerledes, hvilken ny kunnskap har vi tilegnet oss, og hvordan vil dette prege måten vi arbeider på fremover?

Jobb smartere 2020 – Fremtidens byggeprosjekt, byggdrift og renhold

JS2020 annonse klikk her.jpg