Norsk Kommunalteknisk Forening / Sisters in business

Gir gamle arbeidsjakker nytt liv

Sammen med Sisters in business gjentar vi suksessen med å sy om gamle arbeidsjakker til PC-vesker. Derfor ønsker vi kontakt med kommuner som har gamle jakker som skal fases ut.

Sib PCmappe 23
Vil du være med å gi gamle arbeidsjakker nytt liv?

NKF tar bærekraft på alvor og ønsker nå å sette i gang nok en runde med bærekraft-i-praksis, hvor vi gir nytt liv til gamle arbeidsklær. Vi håper derfor at våre medlemskommuner vil donere gamle arbeidsjakker for omsying og nytt liv som "arbeidsjakker" for bærbare PC-er.

Etter en runde der arbeidsjakker fra blant annet Narvik kommune ble sydd om, gjentar vi nå suksessen. PC-mappene brukes blant annet som gaver til foredragsholdere og bidragsytere på NKF sine konferanser.

Ta kontakt med seniorrårdgiver i NKF Iren M. Lundby for mer informasjon.

Fotograf Ingar Sorensen
Fotograf: Ingar Sørensen

Dette er Sisters in business

Sisters in Business (SiB) skaper faste arbeidsplasser for kvinner med flerkulturell bakgrunn gjennom lokal tekstilproduksjon. Kvinner som vil jobbe, være en del av noe, bidra til noe, utmerke seg. SiB mener at veien til arbeidslivet starter med noe velig enkelt. Folk må få en sjanse. Ved å gi flere mulighet til å delta, får vi et rikere samfunn. Ikke bare for hver enkelt, men også for fellesskapet.

Produktene er helt spesielle og lages på "verdens fineste fabrikk i Asker". Dette er produkter av brukte materialer som skaper arbeidsplasser for kvinner med flerkulturell bakgrunn. Slik løses et avfallsproblem, slik skaper vi likeverdige og likestilte liv i Norge og slik skapes verdifullt innhold til bedriftenes og kommunenes bærekraftsportaler.