Norsk Kommunalteknisk Forening

Høring: Ny hjemmel i plan- og bygningsloven

KMD har sendt ut forslag til en ny hjemmel i plan- og bygningsloven. De ønsker mulighet til å fastsette forskrift om parsellinndeling og etablering av branngater på campingplasser, og trenger en hjemmel i loven for å kunne utarbeide en slik forskrift.

Departementet foreslår å innføre en hjemmel i plan- og bygningsloven til å vedta forskrift om inndeling av campingplasser i parseller og etablering av branngater. Forskriftshjemmelen vil fremgå av ny § 26-2.

Hensikten med krav om parsellinndeling og etablering av branngater er å hindre brannspredning på campingplasser og sikre tilgang for brannvesenet. Ved å dele campingplasser inn i avgrensede parseller med bestemte avstander mellom parsellene, hindres brann på en parsell i å spre seg til andre deler av campingplassen. Parsellinndeling av campingplasser er således et viktig brannverntiltak.

Et krav om parsellinndeling av campingplasser vil også innebære en tydeliggjøring av regelverket. Forslaget til forskriftshjemmel er en oppfølging av forslag 15. mars 2019 om endringer i byggteknisk forskrift § 11-6 om brannsikkerhet og avstandskrav på campingplasser. Det ble her fremmet forslag om et nytt generelt avstandskrav på fire meter mellom campingenheter på campingplasser. Som det fremgår av samme høringsforslag tas det også sikte på å forskriftsfeste krav til parsellinndeling av campingplasser.

Høringsnotatet fra KMD finner du her.

Ønsker dine innspill til høringssvar

NKF ønsker dine innspill til et omforent høringssvar. Send dine innspill til rådgiver i NKF plan og miljø, Sindre Haarr.