IKbygg mobil

NKF digital

Hva skjer med IK-Bygg?

Akkurat nå jobber vi hardt med neste versjon av IK-Bygg. Vi har nå samlet de fleste FDV-leverandørene i et API-råd og alle kan nå integrere sine løsninger til IK-Bygg, da LAFT ikke lenger utvikler systemet og er en konkurrent på lik linje med andre FDV-leverandører som FAMAC, Facilit, Dalux med flere.

Alle leverandørene er velkommen inn i API-rådet, fordi vi sammen må bestemme hvordan et godt API skal være, hva de skal motta fra IK-Bygg og hva de skal sende tilbake til oss.

Vi er enige om at de skal få oppdaterte sjekklister (da slipper du å sette de opp selv i ditt FDV-system). Sjekklistene vil alltid være oppdatert med de siste krav fra våre venner i staten og forsikringsbransjen som er med og utvikler IK-Bygg gjennom arbeidet i revisjonsrådet. Du tar selv stilling i FDV-systemet hvilke oppgaver du vil planlegge i og rapporterer tilbake på oppgaven.

Disse dataene vil bli oppdatert tilbake til IK-Bygg, og når vi mottar oppdateringer har vi en nasjonal base som du med din FDV-leverandør kan bestille uttrekk fra på sammenlignbare kommuner for å bearbeide disse videre i FDV-systemet for bedre bygg og eiendomsforvaltning.

Nasjonalt vil du gjennom NKF være en del av vår nasjonale statistikk. Her blir det en oversikt over hvordan vi drifter og forvalter, hvor mye penger vi bruker og hvor mye mer vi ønsker oss for å gjøre dette bedre. Dette vil også bidra til vårt arbeid for å skape bedre rammebetingelser for deg.

Det du må gjøre er å bestille integrasjon til IK-Bygg fra din FDV-leverandør samt tegne et abonnement på I- Bygg og planlegge å gjøre dette i høst. Da håper vi at når vi går inn i 2023 er i gang med å få opp alle kommuner i Norge som brukere av IK-Bygg, uavhengig av ditt valgte FDV-system.

Når da Rådgivende ingeniører kommer med sin rapport om «State of the nation» så har vi våre egne tall, basert på hvordan dere løser oppgavene hver dag som er sannheten og ikke hva noen konsulenter mener om hvordan vi gjør jobben vår.

Her kan du lese mer om og bestille IK-Bygg

Etter bestilling vil du motta en veileder på hva du bestiller fra din leverandør av ditt FDV-system.