Dag Strømsnes_400x265

NKF prosjektstøtte

Kobling mellom Difis miljøkriterier og NKFs kravspesifikasjoner

- Leverandørene får sannsynligvis mer like krav fra ulike kommuner på sikt, sier avdelingsdirektør i Difi, Dag Strømsnes.

Dag Strømsnes_400x265
Dag Strømsnes, avdelingsdirektør, Difi. Foto: Difi

12. desember inviterer NKF sammen med Difi og Bygg21 til lansering av kravspesifikasjoner for offentlige bygg

– Arbeidet med kravspesifikasjoner for formålsbygg er effektivisering av anskaffelser. Både for oppdragsgiver, som får oppdaterte maler, og for leverandørene som sannsynligvis får mer like krav fra ulike kommuner på sikt, sier avdelingsdirektør i Difi, Dag Strømsnes.

NKF prosjektstøtte har side 2016 jobbet med kravspesifikasjoner for kommunale boliger, skoler, sykehjem og barnehager. Målet med arbeidet har vært å lage maler som tar høyde for myndighetenes krav og skal være med å gjøre kravene likere på tvers av kommunegrensene.


Til lansering og samling på Norges grønneste hotell, The Hub, kommer blant annet avdelingsdirektør i Difi, Dag Strømsnes. Han ser på arbeidet som er lagt ned i kravspesifikasjonene som effektivisering for både oppdragsgiver og leverandører.

– Vi har hatt et bra og effektivt samarbeid, der vi også har fått en kobling mellom Difis miljøkriterier og NKFs kravspesifikasjoner. Effektivisering av anskaffelser er et viktig arbeidsområde for Difi, sier Strømsnes til kommunalteknikk.no

THEHUBPEOPLE_201725455 (1)_400x400
André Schreiner, adm.dir., Clarion Hotel the Hub. Foto: Calrion Hotels

Samarbeid og gode prosesser har også stått sentralt i oppføringen av Norges grønneste hotell

Samarbeid og gode prosesser har også stått sentralt i oppføringen av møtestedet. Det er investert over en milliard kroner på ombyggingen av hotellet. Administrerende direktør, André Schreiner, er en av de engasjerte bidragsyterne på fagdagen:

– Det er viktig med samarbeid mellom de ulike involverte gjennom hele prosessen. Hvordan sikrer man at ideer som kommer frem rundt bærekraft og logiske løsninger kan implementeres? Et bygg skal brukes og fungere i driften. Det betyr at alle faggrupper må tenke de tanker, og ikke minst delta i dialogen med bruker, sier Schreiner, som ser frem til å ønske velkommen til Oslos nye storstue.

For program og påmelding til fagdagen 12. desember (klikk på bildet under)

Annonse for lanseringen.JPG