pexels-photo-459451

Forslag til endringer byggteknisk forskrift § 7-2 m.m. om sikkerhet for overvann

Kom med innspill til NKFs høringssvar

Kom med dine innspill - så vil vi sette sammen et høringssvar på vegne av kommunene. 

Høringsbrev

På oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet sender Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) på høring forslag til endring i byggteknisk forskrift (TEK17) og byggesaksforskriften (SAK10). Høringsforslaget følger opp NOU 2015:16 Overvann i byer og tettsteder — Som problem og ressurs.

Den viktigste endringen i høringsnotatet er at aktsomhetsnivået for overvann settes likt dagens bestemmelse om sikkerhet mot flom (TEK17 § 7-2). Høringsforslaget inneholder også noen andre mindre endringer i TEK17 og SAK10 for å tydeliggjøre ansvaret for håndtering av overvann og hvilke opplysninger som skal gis kommunen i en byggesøknad.

Høringsdokumentene er tilgjengelig på direktoratets nettsider. Høringssvar ønskes primært mottatt på direktoratets elektroniske høringsløsning. Det er anledning til å uttale seg til høringen selv om man ikke er oppført på listen over høringsinstanser.

Vi ber høringsinstansene videreformidle høringen til relevante underliggende virksomheter som ikke er på høringslisten. Vi vil særlig oppfordre kommuner som har interkommunale selskap med oppgaver som vann- og avløp eller brannsikkerhet å videreformidle høringen til disse virksomhetene.

Merknader til forslaget må være mottatt i DiBK innen 02.06.2020.

Endringene i dette høringsforslaget må sees i sammenheng med endringsforslag til plan- og bygningsloven § 28-9 sendt på høring fra Kommunal og moderniseringsdepartementet 02.03.2020. Høringen er tilgjengelig på regjeringens høringssider.

Det kan også være nyttig å se endringene i sammenheng med endringer i forurensningsloven og vass- og avløpsanleggslova for bedre overvannshåndtering som er tilgjengelig på Miljødirektoratets høringssider.

Dokumenter

Høringsnotatet finner du her

Vedlegg til notatet finner du her (Samfunnsøkonomisk analyse)

Send inn dine innspill

Innspill sendes inn per e-post til Fridtjof Denneche per e-post innen 15. mai 2020