Ivar Horneland Kristensen, adm. dir., Virke (t.v.) og Rune Aale-Hansen, adm. dir., Norsk Kommunalteknisk Forening. Foto: Virke

Ivar Horneland Kristensen, adm. dir., Virke (t.v.) og Rune Aale-Hansen, adm. dir., Norsk Kommunalteknisk Forening. Foto: Virke

Norsk Kommunalteknisk Forening

Kommunalteknikk og handels- og tjenestenæringen hånd-i-hånd: NKF og Virke formaliserer samarbeid

Årlig bygger kommune-Norge for 35 milliarder kroner. Med økt oppmerksomhet om klima og digitalisering, øker også kravene kommunene stiller til handelsnæringen. – Selv om NKF og Virke representerer ulike deler av næringskjeden, som innkjøpere og leverandører, har vi sammenfallende interesser. Spesielt er dette knyttet til digitalisering og bærekraft, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening og Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

For første gang har NKF og Virke signert en intensjonsavtale. Fremover skal organisasjonene samarbeide om tiltak som skal gi økt digitalisering og flere bærekraftige løsninger innen alle områder der kommunalteknikken møter tjenestenæringen.

– Virke organiserer tjenesteleverandører i hele Norge og er opptatt av å bidra til å videreutvikle lokalt næringsliv. Parallelt er vi opptatt av å bidra til å nå de store ambisjonene om økt digitalisering og et grønt skifte. Kommune-Norge er samlet en stor bestiller. For oss er det derfor viktig å spille på lag med kommunene om utviklingen fremover, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

– Samlet er kommunene en av landets største bestillere og landets største byggeier. For oss er det et mål at kommunene tar i bruk den bestillermakten de faktisk har. Dette for å fremme mer bærekraftig utvikling i bygd og by. Det betyr at vi stadig vil stille strengere krav når kommunale bygg skal bygges, veier skal anlegges og reguleringsplaner godkjennes. Dette arbeidet er viktig, og vi forventer at et godt samarbeid med leverandørsiden vil gi resultater, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i NKF.