PÅMELDINGEN Er ÅPnet

NKF veg og trafikk

Kommunevegdagene 2020 - Nå åpnet for påmelding

Det er igjen duket for årets største vegfaglige møteplass! I år kan du få med deg hele 3 dager med faglig påfyll da vi i år byr på en ekstra dag dedikert til NVDB.

Velkommen til Trondheim

Sammen med Trondheim kommune har vi laget et fullspekket faglig program. Blant annet kan du få høre mer om graving i offentlig veg, renhold av offentlig veg, elektrisk og bærekraftig fremtid, rekruttering, grønt langs veg, driftspersonell og deres påvirkning i prosjekter, parkeringsproblematikk ved vinterdrift i stor og liten kommune, fremtidens utendørsbelysning, trygg skoleveg pluss mye annet. 

I tillegg blir det mulighet for et minikurs fra Statens Vegvesen i vegoppmerking/skilting og nytt av året er en egen fagdag i NVDB i forkant av arrangementet - bli med og digitaliser det norske vegnettet!

Som inspirasjonsforedrag er vi så heldige å ha fått med oss Gjert Ingebrigtsen, som vil snakke om kunsten å oppdra en verdensmester. 

Datoene er 25. - 27. mai. Mer informasjon, fullstendig program og mulighet for påmelding finner du her: www.kommunevegdagene.no

Nyhet! Fagdag NVDB i forkant av årets Kommunevegdager

Alle gode ting er 3 - i år utvider vi og setter NVDB på agendaen. Mandag 25. mai blir det en egen temadag for NVDB. Denne passer for deg som har tatt i bruk NVDB, deg som har tatt i bruk NVDB men som burde brukt det enda mer, og deg som ikke har begynt å bruke NVDB enda. 

Hva er NVDB?
Kommunene forvalter ca 39.000 km vegnett eller ca. 40 % av det samlede offentlige vegnettet. Det er behov for gode og effektive systemer for forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) av vegnettet. Hver kommune er selv ansvarlig for fastsettelse av sin drifts- og vedlikeholdsstandard ut fra de økonomiske ressursene kommunen avsetter til formålet.

NVDB er i utgangspunktet en grunnlagsdatabase for vegnett og tilhørende fagdata. I tillegg har NVDB tekniske løsninger for å presentere og oppdatere datagrunnlaget.

Det samlede vegnettet forvaltes av tre ulike myndighetsnivåer (stat, fylke, kommune) og det har stor nasjonal verdi at alt vegnett med vegdata ligger samlet på ett sted. Det gjør at vegdata mye enklere kan presenteres og forvaltes på en enhetlig måte.

Statens vegvesen tar ansvaret for forvaltningen og videreutviklingen av NVDB. For kommunene er dette meget trygt og verdifullt. Mye opplæring spares på IKT-avdelingene ved at ikke hver enkelt kommune må drifte NVDB selv.

Statens Vegvesen holder innlegg ved Espen Sveen og Linda Støeng, i tillegg til NVDB-nestor Per-Ola Roald. I tillegg blir det mulighet for å møte de største leverandørene som leverer datafangstløsninger for NVDB. 

Det er her det skjer: www.kommunevegdagene.no