Nettverksgrupper

OM Å DELTA I EN NETTVERKSGRUPPE

Kjære potensielle deltaker,

 

Du overveier nå å melde deg inn i en nettverksgruppe.
Velkommen skal du være.
Men hva går du til?

Hva er egentlig en nettverksgruppe, er det et seminar, et kurs en faglig samling?

Vi har alle vært på kurs
Vi har alle gått på skole en gang
Mange har også uformelle kontakter med kollegaer i nabokommunene fra tid til annen

En nettverksgruppe kan sies å være en blanding av alle disse ulike formene for faglig utvikling.

Den har faglig mye til felles med uformelle nettverk/kollegiale grupper der en i gruppen tar initiativ til å samles for å drøfte faglige spørsmål. Men i nettverksgruppene er kontakten formalisert ved at gruppen har blitt enige om en leder som står i kontakt med et større faglig nettverk i forumet. Det faglige er også i større grad regissert. En faglig ramme legges opp om gruppens arbeid. Kanskje vi på mange måter kan sammenligne den med en studiesirkel, slik mange kjenner fra sine skoledager. Likheten med studiesirkel er også tilstede ved at gruppen i stor grad må forholde seg til skrevet tekst som grunnlag for sine faglige diskusjoner. 

Kontinuiteten er noe som skiller en nettverksgruppe fra seminarvirksomhet. Man blir enige om neste møte, tema for neste møte og hvor neste møte skal foregå. Deltakerne forplikter seg i forhold til de andre i gruppen, og for seg selv om hva som skal utføres fram til neste møte. Dette binder møtene sammen og bidrar til å overføre de faglige diskusjonene i møtene til praksis i egen kommune.

Husk: Nettverksgruppen skal være en hjelp til å drive utvikling på "hjemmebane" skaff deg derfor aksept fra dine ledere om at dette er viktig og skal prioriteres!