Astrofysiker og fremtidsforsker Eirik Newth Foto: Egil Hofsli

Astrofysiker og fremtidsforsker Eirik Newth Foto: Egil Hofsli

NKF digital

NKF satser på IK-Bygg: Sammen er vi best!

IK-Bygg er trolig det viktigste og beste kommunikasjonsverktøyet
for beskrivelse av byggenes brukstilstand for eier og bruker i kommune-Norge.

IK-Bygg-konferansen samler kommunene rundt temaet internkontroll og tilstandsanalyser

  • De store leverandørene av FDV-systemer slutter nå opp om NKFs arbeid for internkontroll og tilstandsanalyser: Hva gjør vi, hvor vil vi, hva kan vi få til sammen?
  • Vi setter søkelyset på Kommuneloven §25.1. Får byggforvalteren flere oppgaver?
  • NKF har også gjennomført en markedsundersøkelse om hva som skjer i FDV-markedet fremover, og vi gleder oss til å presentere resultatet.
  • Videre vil Arkivverket fortelle om hvordan du fremover kan arkivere smartere etter at ny arkivlov kommer på plass fra 2022.
  • Vi er også stolte over at systemet, utviklet av våre medlemmer, sto imot profesjonelle hackere som skulle ha løsepenger av Østre Toten kommune.
  • Vi har også invitert statlige aktører til å samsnakke om hvordan de kan bruke IK-Bygg til å følge pålagt internkontroll i kommunen.

Om Fremtidens overvåkningssamfunn: Astrofysiker og fremtidsforsker Eirik Newth

Eirik Newth er en av Norges mest profilerte formidlere av vitenskap, teknologi og fremtidstenkning. Han er både forfatter, astrofysiker, blogger og mediepersonlighet. Newth har også mottatt en rekke priser for sine populærvitenskaplige barnebøker.
Kriser utløser gjerne nytenkning innen teknologi, vitenskap, næringsliv og kultur, og pandemien vi er inne i nå, er en påminnelse om hvor viktig det er å ta fremtidstenkning på alvor. Vårt samfunn er inne i en konstant lærings- og tilpasningsmodus, og 2020-tallet vil preges av erfaringene og de enorme datavolumene som nå samles inn.
Eirik Newth er nerden som kan forklare vanskelige ting på en lettfattelig og underholdende måte. Dette gleder vi oss til!

Leverandørutstilling: HVA SKJER I MARKEDET – OG HVA MED FREMTIDEN?

Vi samler FDV-leverandører rundt ambisjonen om å benytte IK-Bygg med revisjon/rapport-modul som sitt system for oppdaterte sjekklister mot lov og forskrift. Vi etablerer en møteplass hvor kommunene effektivt møter FDV-leverandører og andre leverandører av sensorer, og løsninger integrert til FDV-systemer.
Vi samler FDV-leverandører rundt ambisjonen om å sende data fra kommunen om tilstand på objekter til IK-Bygg, så kommunen kan ta ut sine rapporter og sammenligne seg med andre kommuner. 

  • Møt leverandørene og se ny funksjonalitet i det FDV-systemet du bruker.
  • Hva er egentlig forskjellen mellom IK-Bygg og et FDV-system?
  • Hør leverandørene snakke om integrering med IK-Bygg.
Ester Liljedahl-3
Ester Liljedal, Driftsleder Eiendom, Gjøvik kommune

Hvem får årets IK-Bygg-pris?

Gullprisen deles ut til kommuner som tilfredsstiller kravene både når det gjelder kommunale formålsbygg og utleieboliger.
Sølvprisen deles ut til kommuner som tilfredsstiller kravene når det gjelder formålsbygg. Inspirasjonsprisen
Årets driftstekniker deles ut til en driftstekniker som gjennom året har utmerket seg gjennom arbeid med registrering og oppfølging av byggene sine i ikbygg.no

Gjøvik kommune var en av fjorårets prisvinnere, og ordfører Torvild Sveen uttalte blant annet: – Fra politisk ledelse er det viktig at kommunen tar nye steg for vår forvaltning, og det som er særdeles gledelig, er at vi nå jobber så godt digitalt med oppfølgingen av våre bygg.
Gjennom administrasjonens kartlegging og eiendomsavdelingens faglige kvaliteter, får vi innspill som også er viktige i budsjettsammenheng. Dette gir oss folkevalgte et bedre beslutningsgrunnlag når avgjørelser skal tas, enten det er snakk om utbedringer eller nybygg.

Revisjonsrådet utgjør årets Jury, og prisen vil tradisjonen tro deles ut av KLP Skadeforsikring AS.

– Fjorårets IK bygg-konferanse var historiens grønneste og den første digitale, og også denne gangen blir det mulighet for å delta digitalt, uttaler NKFs direktør Kirsti Kierulf
Vi ønsker både nye og erfarne brukere av FDV-verktøy og IK-Bygg hjertelig velkommen, og anbefaler: Gå ikke glipp av IK-Bygg-konferansen 8. og 9. desember!

Sikre deg plass i dag dersom du ønsker å bo på Clarion Hotel Oslo: