Kirsiti Kierulf 2021

Påskehilsen fra NKF

Nå er påsken rett rundt hjørnet. Vi i NKF håper du får en fin påskeferie og får ladet batteriene til en hektisk kommunehverdag.

Kirsiti Kierulf 2021

Vi har de siste ukene gjennomført webinarer på aktuelle problemstillinger med god oppslutning fra medlemmer. Det første webinaret var om praktiske løsninger på bosetting av flyktninger. Fire kommuner delte erfaringer og praksis, og materiale finnes tilgjengelig i et eget teams-rom for våre medlemmer. Det andre webinaret var rundt kvikkleire og opp mot forventinger som nå stilles til oss i den nye NOU-en som kom denne uken. Takk igjen for all erfaringsdeling, ikke minst til Gjerdrum, som viste oss utviklingen og oppdaterte foto tatt med drone 

Hver eneste dag gleder jeg meg over ny kunnskap som deles på tvers av kommunene. Den delingskulturen som var grunnlaget for NKF da foreningen ble etablert i 1907, skal vi nå bygge videre på. Vi har en stor etterspørsel etter flere nettverk, og har fra jul startet opp fem nye nettverk innen plan- og arealarbeid. Vi ser også at det å samle seg rundt et felles problem og løse det, er viktig for oss. Derfor har vi nå startet fagnettverk. Her jobber en over en periode med å utvikle ny kompetanse og tilgjengeliggjøre dette gjennom NKF for alle medlemmer. Dette er kompetansedeling satt ut i praksis. 

Om ikke påskeharen eller påskelammet kommer til deg digitalt i år, så vil mye fra NKF fremover gjøre det. Vi har lanset Komtekpodden som du kan laste ned fra din media-spiller. Her vil du kunne møte mennesker som brenner for våre saker, lære litt mer om hvem de er og hvordan de jobber med å løse oppgaver i hverdagen. Alle nettverkene vil etter påske få egne teams-rom. Da kan dere dele dokumenter, inkalle til møter og ha samtalene gående i chaten etter at møtet er avsluttet og frem til neste. Våre verktøy skal raskt bli bedre, og vi er allerede i gang med utvikling av nye eLærings-kurs. Vi vil gjøre disse tilgjengelig på KS Læring og selvfølgelig gjennom vårt intranett. 

Verktøy for internkontroll og tilstandsanalyser vil bli utvidet til å omfatte mer enn bygg og eiendom. Beste praksis for anskaffelser eller utarbeidelser av normer og veiledere vil løpende lagt inn på prosjekthjelper.no – enten det er for bygg, veg, plan, byggesak eller park. For å gjøre din hverdag enklere er verktøyene tilgjengelig slik at det er enkelt for deg å jobbe med innholdet i Microsoft. Vi vet at så godt som alle kommuner har Microsoft som sin teknologiske plattform, derfor legger vi våre verktøy inn på deres plattform. 

Det er mye å si, og vi håper du opplever verdien av ditt medlemskap. Etter påske skal vi skynde oss frem mot Landsmøtet 19 mai. Da skal vi vedta en ny strategi som vi gleder oss til å sette ut i praksis sammen med dere. Men, nå er det snart noen etterlengtede fridager for oss alle. Nyt dem, lad batteriene og vær klar til en aktiv vår. 

Varme påskhilsninger 

Kirsti